Завантаження ...
banner
banner

Як позбутися від неприємного запаху взуття: 6 легких трюків

Як позбутися від неприємного запаху взуття: 6 легких трюків фото

Якщо ви помітили, що взуття має неприємний запах і вам стало незручно відвідувати в ньому гостей - не засмучуйтесь, адже є кілька способів, щоб позбутися від неприємного запаху.

1. Сода

Сода має як властивість очищення поверхонь, а й абсорбуючим ефектом. Вона здатна вбирати аромати та зайву вологу, позбавляючи взуття від випарів поту.

Як використати: посипати устілки декількома ложками соди та залишити на ніч. Вранці порошок витрусити і можна сміливо носити взуття. Від неприємного аромату не залишиться навіть спогадів.

2. Тальк

Цей порошок має аналогічний соде ефект. А саме, поглинає вологу та запах.

Як використовувати:

  • засипати у взуття та залишити до ранку;
  • посипати тальком ступні, через що вони не потітимуть.

3. Лаванда, м’ята, шавлія

Будь-яка з цих рослин допомагає усунути неприємний запах. Для досягнення результату потрібно покласти гілочкою вибраної рослини всередину черевиків і залишити на ніч.

4. Корки цитрусових

Лимон, апельсин та інші цитрусові фрукти є чудовим засобом у боротьбі з неприємними ароматами. Покладіть по кірці вибраного фрукта всередину вашого взуття та залиште на ніч.

5. Ефірні олії

Тут вибір коштів просто величезний. Наприклад, олія чайного дерева. Його можна використовувати навіть у розпал робочого дня або перед тим, як іти у гості. Взагалі, тоді, коли вам доведеться зняти черевики.

6. Хлоргексидин

Цей аптечний засіб також допомагає у боротьбі з «ароматами». Його слід нанести на ватяний диск і ретельно протерти всі внутрішні поверхні туфель. А для посилення ефекту взуття, оброблене хлоргексидином, потрібно помістити в пакет, зав’язати його та почекати кілька годин. Після цього провітрити взуття на свіжому повітрі.

Способів позбавитися неприємного запаху безліч. Потрібно лише вибрати відповідний особисто вам.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: