Завантаження ...
banner
banner

Медики назвали продукти, які допоможуть захищати легені

Медики назвали продукти, які допоможуть захищати легені фото

Медики перерахували продукти, які допоможуть вашому організму підтримати нормальну роботу легенів. Дієтолог Алехандро Кановас з Іспанії і глава іспанського товариства пульмонології та торакальної хірургії (SEPAR) Еусебіо Чінер поділилися порадами. Всі корисні продукти можна легко купити в магазинах і на ринках. Які саме - читайте у матеріалі

На їхню думку, для зміцнення всієї дихальної системи слід вживати в їжу яйця, цілісний рис, блакитну рибу і волоські горіхи.

Чінер додає, що, коли стан легень погіршується, організму дуже потрібна підтримка у вигляді білка. Тому варто звернути увагу на яйця, які крім якісного білка, містять хороші жиророзчинні вітаміни.

Дієтологи рекомендують включити в раціон і продукти з цільного молока. Вони є джерелом вітаміну D, який різні дослідження пов’язують з хорошою функцією легенів.

Також корисно їсти помідори. Вони, поряд з цитрусовими і полуницею, є джерелом вітаміну С. Медики відзначили, що цей природний антиоксидант може допомогти запобігти проблемам з диханням.

Крім правильного харчування, за словами фахівців, протистояти інфекції допоможе здоровий сон, проведення часу на свіжому повітрі, відмова від тютюну та фізична активність.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: