Завантаження ...
banner
banner

Неочікувані переваги та недоліки любові до шоколаду

Неочікувані переваги та недоліки любові до шоколаду фото

Шоколад люблять практично всі, і недарма: він не лише смачний, а й корисний. Утім, захоплюватися ним не варто — можуть бути й неприємні наслідки.

Переваги

Знижує тиск

Від солодкого у багатьох тиск лише піднімається, але шоколад має зворотний ефект. У його складі є флавоноїди, які здатні знизити цифри на тонометрі. Найкраще вживати гіркий шоколад, у якому більший відсоток какао.

Зменшує запалення

Гіркий шоколад допомагає почуватися краще: комбінація речовин у його складі бореться з хворими клітинами організму. Достатньо “приймати” його по 20 грамів на день.

Захищає від сонця

Для цього не потрібно прикладати плитку шоколаду до лиця! Захист від шкідливих УФ-променів сприяє флаванол. Крім того, шоколад покращує кровообіг, а з ним – зовнішній вигляд шкірних покривів.

Поліпшує пам’ять

Дослідження показали, що протягом 30 хвилин після вживання шоколаду підвищується швидкість роботи мозку: покращується пам’ять та здатність до засвоєння нової інформації.

Покращує спортивні досягнення

Завдяки шоколаду багато хто може займатися довше і менше втомлюватися. За це спасибі епікатехіну, який міститься в какао-бобах і сприяє насичення крові киснем.

Недоліки

Погіршує стан кісток

Це було перевірено у 2008 році на контрольній групі літніх жінок, які їли шоколад щодня. Їхні кістки стали більш крихкими. Передбачається, що «винні» у цьому цукор та какао-масло.

Може викликати мігрень

Цей побічний ефект також виникає при зловживанні шоколадом. На це скаржиться близько 22% пацієнтів, які мають мігрень. Проте наукових підтверджень немає.

Підсилює серцебиття

У шоколаді міститься метилксантин, який розслаблює м’язи живота та сприяє прискоренню пульсу. Крім того, він посилює рефлюкс (викид вмісту шлунка у стравохід).

Сприяє набору ваги

При усіх своїх перевагах шоколад – калорійний продукт, і, якщо його їсти у великих кількостях, можна помітити неприємний ефект на вагах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: