Завантаження ...
banner
banner

Як безпечно випрати взуття у машинці: поради

Як безпечно випрати взуття у машинці: поради фото

У більшості людей є улюблена пара взуття, якою користуються найчастіше. Тому хочеться, щоб вони слугували якомога довше та мали охайний вигляд. Коли немає часу, щоб випрати кросівки вручну, ми кидаємо їх у пральну машинку, не задумуючись про наслідки. OBOZREVATEL зібрав дієві поради, які допоможуть зберегти гарний вигляд взуття.

Вироби зі шкіризамшівінілу та гуми потребують особливого догляду, а неправильне чищення зіпсує їхній зовнішній вигляд.

Туфлі на підборах або босоніжки, які виготовлені з атласу, шовку та оздоблені різними прикрасами краще віднести до професіонала, тому що один необережний рух зіпсує взуття і воно вже не буде таким привабливим.

Кросівки з нейлонубавовни та поліестеру сміливо можете прати у машинці. Матеріал міцний і витримає весь цикл прання. Але перед цим потрібно підготувати взуття.

Зніміть шнурки, устілки та інші деталі, витрусіть сміття, почистьте всі щілинки та підошви маленькою щіточкою. Взуття помістіть у сітчастий мішечок або наволочку, це не тільки вбереже його від пошкоджень, а й зменшить шум під час прання. Устілки та шнурки теж покладіть в окремий мішечок і тоді можете запускати пральну машинку.

Програму слід ставити як для делікатного одягу, щоб були повільні оберти. Якщо є можливість, то вимкніть режим віджимання і використовуйте рідкий пральний засіб або капсули. Сухий порошок може не розчинитися у воді та залишити плями.

Якщо неприємний запах все одно залишився, то виперіть устілки вручну. Для цього додайте до теплої води мийний засіб для посуду або пральний порошок та жорстокою щіткою почистьте їх. Промийте під проточною водою та висушіть.

Також харчова сода легко впорається зі смородом. Для цього посипте нею поверхню та залиште на ніч. Суміш поглине стійкий запах.

Сушити взуття слід на свіжому повітрі, але не під прямими сонячними променями. Сильна спека може спричинити вигорання кольору, а щоб зберегти їх форму, покладіть чисті ганчірки або папір всередину взуття. Це також вбере зайву вологу.

Раніше OBOZREVATEL розповідав, як у літню спеку носити закрите взуття без шкарпеток.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: