Завантаження ...
banner
banner

Як швидко почистити картоплю: поради від кухарів

Як швидко почистити картоплю: поради від кухарів фото

Картоплю можна використовувати для приготування безлічі страв – від пюре до смаженої картоплі. Але перед тим, як приступити до приготування, необхідно очистити картоплю від шкірки та бруду. Варто згадати про кілька простих порад від кухарів, як швидко та ефективно очистити картоплю.

Використання щітки для овочів

Одним із найпростіших способів очищення картоплі є використання щітки для овочів. Просто помийте картоплю під струменем води, потім нанесіть на неї невелику кількість мила для посуду та ретельно прочистіть щіткою. Не забудьте промити картоплю під струменем води, щоб видалити залишки мила.

Використання гострого ножа

Якщо у вас немає щітки для овочів, можна використовувати гострий ніж для чищення. Просто видаліть шкірку за допомогою ножа, починаючи з одного кінця та рухаючись до іншого. При цьому потрібно бути обережним, щоб не поранити себе.

Використання кухонної мочалки

Просто помийте картоплю під струменем води, потім використовуйте мочалку для видалення бруду та шкірки. Після цього промийте її під струменем води.

Використання мікрохвильової печі

Якщо ви хочете швидко очистити картоплю, можна скористатися мікрохвильовою піччю. надріжте шкірку картоплі кілька разів у різних місцях, потім помістіть її в мікрохвильову піч на 4-5 хвилин на максимальній потужності. Коли охолоне, легко видаліть з неї шкірку.

Використання шкіряної жималки

Якщо ви часто готуєте картоплю і хочете заощадити час на очищенні, можна скористатися спеціальною шкіряною жималкою. Просто помийте картоплю під струменем води, потім помістіть її в шкіряну жималку і натисніть на важіль. Шкірка буде видалена автоматично, а картопля буде готова до подальшої обробки.

Як бачите, є безліч способів очистити картоплю швидко та ефективно. Виберіть той, який підходить вам найбільше, та насолоджуйтесь приготуванням смачних страв!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: