Завантаження ...
banner
banner

Чому не варто викидати бананову шкірку: 6 способів застосування

Чому не варто викидати бананову шкірку: 6 способів застосування фото

Бананова шкірка – це джерело вітамінів і корисних речовин. Більшість відразу викидає її. Дбайливі господині знають різні способи, як бананову шкірку можна з користю застосувати у господарстві. Ось 6 способів практичного застосування, які можуть вас здивувати.

Подробиці

1.Підживлення для квітів

Бананова шкірка може стати чудовим підживленням для квітів. Існує кілька способів застосування, які можна використати. Найпростіший спосіб: шкірка нарізається на дрібні шматки і додається до ґрунту.

Таке підживлення можна використовувати не тільки для кімнатних рослин.

Досвідчені дачники додають бананову шкірку в ґрунт для розсади, вирощуючи томати чи перець. Також бананову шкірку можна додавати до ґрунту для відлякування попелиці, яка не переносить її аромат.

2.Головний біль

З бананової шкірки можна зробити компрес, який позбавить головного болю. Достатньо нарізати шкірку на дрібні шматки, замотати в марлю та прикласти до голови на 20 хвилин. Шкірку можна не нарізати, а просто натерти виски м’якою стороною. Звичайно, ефект від застосування можна назвати профілактичним, чекати тут на «дива» точно особливого сенсу немає.

3.Відбілювання зубів

Цей метод здатний здивувати багатьох, але реально довів свою ефективність. Необхідно банановою шкіркою кілька разів на день натирати зуби. Ефект відбілювання можна буде помітити за кілька днів. Однак застосовувати цей метод потрібно не  більше тижня, інакше можна завдати шкоди зубам.

4.Полірування поверхні

Бананову шкірку можна сміливо застосовувати для полірування різних поверхонь, ефективність її можна порівнювати з воском. Спосіб застосування: внутрішньою частиною натираються поверхні. Можна виконати полірування:

  1. Взуття.
  2. Срібла.
  3. Меблів та інших поверхонь.

Варто відзначити, що ефект від застосування буде помітним не завжди. Тому слід поекспериментувати та зрозуміти, для яких саме предметів шкірка підходить ідеально.

5.Маска для шкіри

У складі бананової шкірки є безліч поживних речовин. Її застосування в якості маски для шкіри – це раціональне рішення. Застосовувати так: внутрішньою частиною натирається шкіра обличчя. Зміни не забаряться. Можна виділити кілька переваг застосування:

  • колір обличчя покращується;
  • пропадають дрібні прищі;
  • не буде свербіти шкіра;
  • розгладжуються дрібні зморшки.

У народній медицині шкірка активно використовується для боротьби з бородавками. Справа в тому, що вона багата на калій, через що на шкірі можуть з’являтися бородавки. Чекати «дива» від застосування точно не слід, але ефект може вас приємно порадувати.

6.Джерело вітамінів для організму

Всі знають, що банан багатий на корисні вітаміни. Найцікавіше, що більше вітамінів не в банані, а в його шкірці. У складі можна зустріти:

  1. Магній.
  2. Калій.
  3. Залізо та інші мінерали.

Фахівці рекомендують заварювати бананову шкірку та настоювати її. Настоянку можна додавати до смузі або інших напоїв. Дехто споживає шкірку у чистому вигляді, проте вона не надто смачна.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: