Завантаження ...
banner
banner

Помилки, яких слід уникати під час купівлі нового ноутбуку

Помилки, яких слід уникати під час купівлі нового ноутбуку фото

Вибір нового ноутбуку може стати справжнім випробуванням, адже на ринку багато різних брендів та моделей. Які н'юанси необхідно врахувати, аби придбати пристрій, у якому будуть усі необхідні вам функції, і не переплатити за те, що насправді не потрібно?

Не вибрати правильну діагональ екрана

У ноутбука з великим екраном є певні плюси. На ньому комфортніше працювати, грати, дивитися фільми. Але, якщо ви змушені щодня носити пристрій із собою або часто брати у відрядження, плюси стають обтяжливими. Такі ноутбуки важкі та досить габаритні, про портативність можна, не те щоб, забути, але краще такі гаджети використовувати в ролі стаціонарного ПК, іноді “вигулюючи” його в офіс замовника або на віддалений об’єкт.

Гаджет невеликого розміру зручно носити з собою, але доведеться миритися з невеликим екраном, зменшеною клавіатурою і менш потужним акумулятором.

При цьому ми б порекомендували уникати наймініатюрніших моделей. Пристрої з діагоналлю 11-12 дюймів не найправильніший вибір, якщо немає якихось специфічних вимог.

Отже, тим, хто часто в дорозі більше підійде портативний ноутбук, для розробників, геймерів, кіноманів буде важливішим великий розмір екрана.

Не звертати уваги на кількість портів

Порти необхідні, щоб під’єднати до ноутбука всі необхідні пристрої: принтер, мишу, знімні диски, флешки тощо.

Вивчіть типи та кількість портів, якими обладнано пристрій, і на те, де вони розташовані.

Почати можна з порту зарядного пристрою. Це універсальний USB-C чи окремий порт для адаптера живлення?

Чи є слот для SD-карти або знадобиться картрідер?

Чи достатньо портів USB? А роз’єми для мікрофона і навушників?

Якщо ви часто проводите презентації, знадобиться порт HDMI або DisplayPort для підключення до зовнішнього монітора.

На жаль, є тенденція до скорочення кількості портів на ноутбуках. І думати, що ноутбук автоматично постачається з усіма необхідними портами – помилка, яка може призвести до витрат на купівлю док-станції.

Нехтувати якістю зображення і звуку

Можна нескінченно дивитися на три речі: дві перші визначте для себе самі, а третя – екран ноутбука.

Якісний дисплей – найважливіша складова для комфортного використання пристрою.

Вивчіть характеристики екрана: роздільну здатність, діагональ, тип матриці, частоту оновлення, точність передачі кольору, потужність графічного процесора, щоб зрозуміти, чи відповідають вони вашим завданням.

Хорошим дисплеєм для ігрового ноутбука буде 15,6-дюймова модель із високою роздільною здатністю (щонайменше 1920 x 1080 пікселів) для чіткої та деталізованої графіки та високою частотою оновлення (щонайменше 120 Гц) для плавного відтворення картинки з маленьким часом відгуку (приблизно 5 мс), що зменшує затримку введення й ореоли, а також високою точністю кольоропередачі (щонайменше 60-72% NTSC), що забезпечує яскраві та реалістичні кольори.

Не варто йти на компроміс щодо якості звуку. Дивитися фільми або слухати музику на ноутбуці зі слабким звуком, те ще задоволення.

Вибирайте ноутбук із широкосмуговим і чутливим динаміком для чіткого, гучного звуку.

Зверніть увагу на розташування динаміків, неправильне розміщення може вплинути на якість звуку і, ймовірно, призведе до купівлі зовнішньої аудіосистеми.

Не тестувати ноутбук перед покупкою

Читання онлайн-оглядів, специфікацій і відгуків ніхто не скасовував, але ніщо не замінить особистого досвіду.

Витратьте деякий час, щоб відчути вагу, зручність клавіатури, чуйність сенсорної панелі та якість екрана.

Особисті враження допоможуть ухвалити обґрунтоване рішення; зрештою, краще один раз побачити, ніж прочитати море оглядів і відгуків.

Не враховувати ємність батареї

Ємність акумулятора має велике значення, якщо ви не маєте постійного доступу до джерела живлення.

Перевірте заявлений виробником час автономної роботи ноутбука, щоб зрозуміти, чи відповідає він вашим потребам. Однак пам’ятайте, що в реальному житті він завжди буде меншим.

Не купити сучасний ноутбук

Технології постійно розвиваються. Купуючи ноутбук, подумайте, чи будуть актуальні характеристики пристрою через кілька років, щоб не довелося його міняти.

Не читати відгуки покупців
Огляди – один із найкращих способів дізнатися про кілька доступних марок ноутбуків та їхні специфікації.

Подивіться відеоролики з оглядами майбутнього ноутбука від популярних блогерів, щоб побачити, як вони його використовують, і почути різні думки про функції ноутбука.

Читання оглядів дає інформацію з перших рук про досвід інших покупців, а також про плюси та мінуси конкретної моделі ноутбука. Не обмежуйтеся одним джерелом інформації, щоб прийняти рішення.

Резюме

Не купуйте ноутбук наосліп. Вивчайте, порівнюйте варіанти та обирайте пристрій з параметрами, які відповідають вашим потребам. І, до речі, пам’ятайте, що повернути ноутбук у магазин буде практично нереально, це ще один аргумент вдумливо підійти до покупки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: