Завантаження ...
banner
banner

Як почистити жалюзі: найпростіший спосіб, який доступний кожному

Як почистити жалюзі: найпростіший спосіб, який доступний кожному фото

Чищення віконних жалюзі видається проблематичною задачею, адже, щоби ретельно видалити весь бруд, їх потрібно повністю знімати, а після завершення роботи десь сушити і вішати назад. Але у мережі показали лайфхак, як доглядати за предметом так, щоби він довше залишався чистим і не потребував генерального миття.

Ним поділилась у своєму TikTok експертка з прибирання та ведення домашнього господарства під ніком @shellslittlehome. Її лайфхак назвали водночас і надзвичайно простим, і геніальним.

В якості інструменту для збирання пилу з планок жалюзі вона запропонувала використати стару шкарпетку. Її потрібно вдягнути на руку, змочити водою і, прихоплюючи рукою кожну окрему планку, очистити її від пилу. Коли шкарпетка сильно забрудниться, її можна знімати і полоскати від пилу. Або заміняти. Уже за лічені хвилини жалюзі будуть повністю чистими.

При цьому їх не доведеться закривати. Як відомо, при переведенні планок у вертикальне положення з них може обсипатись ще більше пилу.

Якщо регулярно протирати так жалюзі, повне миття їм знадобиться не частіше 2-3 разів на рік. А догляд за ними стане значно простішим та ефективнішим. Псувати вигляд приміщення своїм несвіжим виглядом вони уже не стануть.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: