Завантаження ...
banner
banner

Комарі не терплять цей запах: які рослини можуть врятувати вашу оселю від комах

Комарі не терплять цей запах: які рослини можуть врятувати вашу оселю від комах фото

Укуси комарів можуть спричинити серйозні інфекції та алергічні реакції. Слина цих комах має специфічні властивості, тож на місці ураження утворюється почервоніння, що супроводжується сильним свербежем. Захистити оселю від атак комарів допоможуть деякі рослини. Які запахи відлякують комарів, розповіло видання Sante Plus.

Лаванда

Більшість комах, у тому числі й комарі, не переносять запаху лаванди. Для людини лаванда має терапевтичний, заспокоюючий та розслабляючий ефект, тож можна посадити кілька кущів у горщик, або поставити у вазонах зібраний букет.

Фото: Лаванда

Лимонник

Кислотний лимонник є природним ворогом комарів. Зазвичай його есенцію використовують для виготовлення олій, рідких репелентів або свічок.

М’ята

Ще одна дуже популярна рослина для вигнання комах – м'ята. Можна посадити її під вікнами, або виростити у горщику і тримати на терасі або на балконі. Це невибаглива рослина: вона дуже швидко росте і не в’яне від прямого сонячного світла.

Фото: М'ята

Меліса

Комарі не будуть підлітати до меліси, адже не витримують її запаху. Щоб підвищити ефективність, бажано подрібнити листя та розкласти їх на підвіконні. Багато трав’яних кремів від комах також мають у складі екстракт меліси.

Лимон і гвоздика

Розкладіть шматочки лимона, прикрашені гвоздикою, у різних місцях будинку і обов’язково – на підвіконнях. Комарі не підлітатимуть до відчинених вікон – вам навіть не доведеться купувати москітну сітку. Гострі та цитрусові аромати відлякують комах.

Кориця

Можна використати свічки з ароматом кориці, ефірні олії або просто покласти кілька цинамонових паличок на підвіконні. Ви отримаєте подвійний бонус: у кімнаті буде приємно пахнути випічкою, а комахи вам точно не докучатимуть.

Чебрець та базилік

Аромати базиліку та чебрецю (як в поєднанні так і окремо) еж принесуть користь у боротьбі з комарам. Ці трави можна купити навіть у супермаркеті – вони зазвичай продаються в одноразових горщиках або порційно пучками. У якості альтернативи спробуйте ефірні олії.

Раніше OBOZREVATEL розповідав, які квіти захистять городину від хвороб та шкідників, якщо посадити їх біля грядок.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: