Завантаження ...
banner
banner

Чим відмити руки після городу: декілька простих способів

Чим відмити руки після городу: декілька простих способів фото

Після роботи на городі або в саду відмити руки і нігті буває дуже непросто. Іноді не рятують навіть рукавички – бруд все одно в’їдається. Відтерти його не допомагають ні господарське мило, ні чистячий порошок вкупі зі старою зубною щіткою. Як відмити руки від земляних робіт? Є кілька простих і перевірених способів.

Як відмити руки від бруду, що в’ївся

  • Цукор + мило

Прекрасно очищає і живить руки скраб з цукру і мила або піни для ванної.

Змішайте 1 ч.л. цукру + 2 ч. л. рідкого мила або піни і натріть цією сумішшю руки. Потріть за допомогою старої зубної щітки, а потім змийте.

До речі, мило краще взяти дігтярне – воно більш ефективне, ніж косметичне або навіть господарське. Такий скраб прибирає бруд, а також лущення і обвітрювання. Після цього змастіть руки кремом.

  • Сода + молоко

Ванночка з молока і соди також добре розчиняє бруд, який залишився під нігтями, в порах і тріщинах, і відбілює шкіру рук.

Візьміть 1 частину молока і 1 частину води, трохи підігрійте, додайте 1 ч. л. соди. Потримайте руки у ванні 15 хвилин, потім потріть старою зубною щіткою особливо брудні місця і помийте.

Така ванночка очищає не тільки руки, але і ноги – наприклад, після ходіння босоніж по землі або траві.

  • Ревінь, щавель, червона смородина

Плями зі шкіри чудово відмиває сік ягід червоної смородини. Особливо добре він видаляє сліди від бур’янів і після сапання городу.

Роздавіть у руках кілька ягід і соком ретельно протріть забруднені ділянки. 

Якщо смородини поруч немає, візьміть ревінь або щавель.

Розімніть листок ревеню або щавлю і потріть як слід руки. Кислота, яка міститься в щавлі та ревені, прекрасно видаляє зелень томатного бадилля і іншу зелень теж.

Щавлева кислота, плюс до всього, ще й відбілює шкіру і зменшує пігментацію. 

І ще кілька порад, як захистити руки від бруду:

Щоб не довелося довго відтирати руки і нігті після городу і саду, можна зробити наступне:

  • Використовуйте правильні рукавички

Гумові та тканинні рукавички для городу або саду не підходять. Гумові швидко рвуться, тканинні не рятують від бруду. Найкраще взяти спеціальні довговічні рукавички для саду та городу – з товстого латексу і з бавовняною підкладкою.

  • Змастіть руки кремом

Перед тим, як починати роботу, змастіть руки шаром живильного крему – він не дозволить пилу і бруду забиватися в пори, а також пом’якшить шкіру.

  • Захистіть нігті милом 

Бруд під нігтями теж можна попередити. Візьміть розмочений шматок мила і акуратно пройдіться по йому нігтями – так, щоб мило залишилося під ними. Після роботи залишиться тільки вимити це мило.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: