Завантаження ...
banner
banner

Як пережити магнітін бурі

Як пережити магнітін бурі фото

Люди з хронічними захворюваннями зазвичай погано почуваються у дні з несприятливим геофізичним прогнозом. Природу впливу на організм магнітних збурень досі практично невивчено. Можливо, зміна геомагнітного фону впливає на регуляцію тонусу кровоносних судин та змінює рівень артеріального тиску у людей. Проте, багато фахівців вважає, що справа у тривожному психічному настрої людей на певні дні.

Щоб геофізичні аномалії не завдали шкоди здоров’ю, людям із хворим серцем у несприятливі дні необхідно, прокинувшись, не поспішати відразу вставати, потрібно деякий час полежати в ліжку. Потім сісти, спустити ноги і посидіти так ще якийсь час. Під час переходу з горизонтального положення у вертикальне відбувається перерозподіл крові. Якщо вставати, не поспішаючи, кровоносні судини встигнуть підготуватися до цього. Різке вставання може призвести до того, що головному мозку короткий час бракуватиме крові, тобто кисню. Це може стати причиною запаморочення або навіть непритомності.

Так само поступово треба «входити у день». Потрібно так розподілити денну активність, щоб максимум її доводився на середину дня, але не відразу після обіду. Особливо це важливо для людей, які працюють. Зранку і ближче до вечора займіться чим-небудь легким і приємним, якими-небудь «паперовими» справами. У цей період в організмі людини відбуваються найвідчутніші коливання артеріального тиску. Тому не слід «провокувати» свій тиск до зайвих перепадів. Ранкову зарядку, якщо ви звикли її робити регулярно, перенесіть на день. Увечері бажана легка прогулянка, навіть у тяжкі дні від неї відмовлятися не варто.

Дуже важливо приділити увагу правильному харчуванню. Ніяких особливих дієт, що дають змогу безпечно пережити атмосферні перипетії, не існує. Але деякі особливості все ж є.

Найголовніше – цими днями не треба переїдати. Переобтяжений їжею шлунково-кишковий тракт «відтягує» на себе кров так, що серце і головний мозок можуть виявитися в умовах кисневого голодування. Звичайного дня ця прикрість може пройти непомітно, але через магнітну бурю – не завжди. Віддавайте перевагу кашам на воді або збираному молоці. Телятина корисніша, ніж баранина або свинина. Корисна варена риба.

Обов’язково у такі дні до свого раціону додайте кілька бананів. Вони містять корисні для організму калій і біологічно активні речовини, які певною мірою захищають від стресу. А нестача калію нерідко стає причиною порушень серцевого ритму.

Корисно завершити тяжкий день склянкою кефіру. Це буде сприяти кращому сну.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: