Завантаження ...
banner
banner

Як позбавитися молі у шафі: поради

Як позбавитися молі у шафі: поради фото

Проблема появи молі може виникнути у вас вдома, оскільки шкідники дуже невибагливі до умов проживання. Буває, досить забути про провітрювання шафи і кілька разів залишити на зберігання несвіжий одяг.

Позбавлятися молі не так просто. Тому краще заздалегідь запобігти появі шкідника за допомогою доступних засобів.

ЩО ДОСВІДЧЕНІ ГОСПОДИНІ ВІДПРАВЛЯЮТЬ У ШАФУ ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ЗАХИСТИТИСЬ ВІД МОЛІ

ЛАВАНДА

Мали рацію наші бабусі, коли активно використовували лаванду для шаф. Ця рослина є нашим найкращим другом у боротьбі з міллю. Лаванда ефективна у будь-якому своєму вигляді.

Наприклад, можна просто залишити кілька сушених квіток на полицях. Можна обробляти відповідною ефірною олією ватку та відправляти її на полиці шафи.

Можна взяти мішечок із натуральної тканини, заповнити його подрібненими квітками лаванди та зберігати разом із одягом. Ароматичні “сюрпризи” слід періодично змінювати.

КЕДР

Щасливі власники меблів з цього різновиду деревини і ніколи не зіткнуться з проблемою молі: у кедра особливий аромат, який триматиме шкідника подалі від вашого дому.

Таким же чудовим ефектом володіє і відповідна ефірна олія. Обробляйте нею вату і кладіть на кожну полицю. Заміна проводиться двічі на місяць.

ЦИТРУСОВІ 

Аромати цитрусових молі теж здаються непривабливим, що можна використати у своїх цілях. Можна сушити часточки лимона і апельсина в духовці, а потім відправляти в мішечки з натуральних тканин.

А можна обходитися і ефірними оліями з ароматних цитрусових.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: