Завантаження ...
banner
banner

Як можна швидко прокинутися без кави: декілька способів

Як можна швидко прокинутися без кави: декілька способів фото

Кава бадьорить, налаштовує на потрібний лад та покращує настрій. Однак, існує певна категорія людей, яка не п’є напій, що бадьорить, через медичні показання або з якихось інших причин. Чим же можна замінити каву таким людям, щоб швидше прокидатися? На щастя, у світі існують інші, не менш ефективні способи почати продуктивно свій день.

Контрастний душ

Найвідоміший спосіб швидко прокинутися – це влаштувати контрастний душ. Користування таких водних процедур складно переоцінити. Контрастний душ покращує циркуляцію крові, зміцнює тонус судин та тренує серце.

Крім того, вчені давно з’ясували, що поперемінна дія гарячої та холодної води провокує виплеск гормонів гарного настрою, а це чудова підмога для початку нового плідного дня.

Фізичне навантаження

Ще один спосіб, про який знають усі, але чомусь його ігнорують. Ранкова фізкультура – ​​це ультимативне рішення для тих, хто хоче покращити своє здоров’я та навчитися правильно розпочинати свій день.

Помірне навантаження з ранку запускає всі важливі процеси в організмі та покращує настрій. Не треба мучити себе довгими марафонами: достатньо робити елементарні вправи або гімнастику і організм обов’язково відповість подякою у вигляді заряду бадьорості на тривалий час.

Цикорій, какао, імбирний напій

Якщо хтось шукає для себе смачний та корисний аналог кави, то йому можна звернутися до цих напоїв. Користь всіх цих продуктів дуже висока та науково доведена. Кожен з них має свої властивості, однак, поєднує їх те, що вони чудово бадьорять, покращують роботу мозку, знімають запалення та покращують настрій.

Істотним плюсом цих напоїв і те, що вони мають мінімум протипоказань проти кави.

Чиста вода

Найпростіший спосіб швидко прокинутися з ранку — це випити склянку чистої теплої води. Організм після нічного сну, як правило, зневоднений і потребує рідини. Звичайна вода допоможе йому почати повноцінно функціонувати, а сама людина відчує, як її залишають останні залишки «обіймів Морфея».

Для покращення ефекту у таку воду можна додавати шматочок лимона.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: