Завантаження ...
banner
banner

Як часто потрібно прати постільну білизну та пледи

Як часто потрібно прати постільну білизну та пледи фото

Якщо ви довго користуєтеся однією постільною білизною, ковдрою або ж пледом, то вони стають потенційним джерелом алергії, висипів на шкірі та навіть астми. Щоб уникнути проблем зі здоров’ям, експерти з прибирання Дженніфер Роланд з Atlanta Cleaning Source та Лорі Вільямсон поділилися порадами, як часто потрібно змінювати постільні речі. Детальніше у матеріалі

Постільну білизну,а саме простирадла і наволочки потребують прання приблизно 1 раз на тиждень. Однак якщо у вас є домашні тварини, які сплять з вами в ліжку, міняти простирадла краще кожні 3-4 дні. Також частіше прати білизну варто людям, які мають сильне потовиділення, або страждають на алергію чи астму. Підковдру слід прати не рідше одного разу на два тижні.

Ковдри, які знаходяться між простирадлами і не контактують безпосередньо з тілом, можна прати щомісяця. Важливо також враховувати матеріал: ковдри з бавовни можна прати у звичайному циклі прання, тоді як флісові та вовняні вимагають делікатного прання.

Якщо пледом користується вся сім’я, наприклад, для вечорів біля телевізора, перегляду кіно або ж улюбленого шоу, то необхідно влаштовувати прання щомісяця або раз на два місяці. Водночас, якщо на нього часто потрапляють залишки їжі та шерсть тварин, робити це потрібно частіше.

Також, пледи які більше слугують для декору, аніж для щоденного користування, можна прати 1-2 рази на рік. Речі, що виготовлені з кашеміру, або з іншого делікатного матеріалу від постійного прання тільки втрачають свою структуру та швидше зношуються. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: