Завантаження ...
banner
banner

Топ-8 кущів і дерев, які ідеально підійдуть для огорожі

Топ-8 кущів і дерев, які ідеально підійдуть для огорожі фото

Багаато хто з господарів хоче якнайкраще облаштувати своє подвір'я, використовуючи для цього різні цікаві методи. Люди часто надають перевагу живим огорожам, незважаючи на складність її створення.

Огорожа з рослин – це привабливий та декоративний елемент ландшафтного дизайну. OBOZREVATEL зібрав підбірку вічнозелених кущів, які ідеально підійдуть для вашого двору.

Під час вибору рослин, необхідно звертати увагу на три фактори:

  • Виміряйте ділянку, на якій хочете посадити кущі і виберіть ті рослини, які відповідають розміру та формі огорожі. Високі дерева зазвичай обирають, щоб відокремити ділянку від сусідів, а низькі – відділити різні простори на подвір'ї.
  • Звертайте увагу на швидкість росту рослини, тому що від цього залежить час створення огорожі. Рослини, які швидко ростуть, потрібно вчасно та регулярно обрізати.
  • Переконайтеся, що кущі відповідають умовам вашої ділянки. Тому що деякі рослини вимагають ґрунту, який добре пропускає воду, а інші, навпаки, можуть рости у звичайному садовому ґрунті. Також сонячне світло може нашкодити саджанцям.

Самшит

Ця рослина додасть вашому саду елегантності та стриманості. Кущі можна обстригти до такої форми, яка вам до вподоби. Є понад 70 видів цієї рослини. Самшит має густе листя з блакитним відтінком. Рослина буде зеленою протягом всього року.

Це невибагливі кущі, які ростуть на кам’янистих ґрунтах, на узліссях і темних листяних лісах. Самшит – це ідеальний вибір для створення розмежувальних ліній, бордюрів та об’ємних форм.

Вічнозелені рослини, які ідеально підійдуть для огорожі: топ-8 кущів і дерев

Туя

Ця хвойна рослина найчастіше використовується для створення живої огорожі. Плоскі гілки своєю формою нагадують лусочки. Рослині можна надавати будь-які форми, тому вона підійде під різні стилі.

Більшість сортів надають перевагу добре зволоженим ґрунтам. Нестача вологи одразу ж змінює забарвлення туї. Щоб рослина добре розвивалася, потрібно витримати певну відстань між деревами. Живі огорожі рекомендується робити на відстані один від одного не менше 50 см.

Вічнозелені рослини, які ідеально підійдуть для огорожі: топ-8 кущів і дерев

Ялівець

Ялівець має багато видів та сортів, що чудово підходять для огорож. Є також і деревоподібні види, що виростають до 10-15 метрів у висоту, середнього розміру дерева, чагарники і низькі види.

Ялівець висаджують в шаховому порядку, відстань між рослинами має бути не менше 60 см. Для огорожі краще вибирати конусоподібні сорти ялівцю.

Вічнозелені рослини, які ідеально підійдуть для огорожі: топ-8 кущів і дерев

Кипарисовик

Це вічнозелене хвойне дерево або чагарник. Залежно від виду та сорту, висота рослин сильно різниться і може змінюватись від 0,5 м до 15-20 м у деяких представників. Кущі можуть бути темно-зеленими, сіро-блакитними, блакитними, смарагдовими, жовто-зеленими та золотистими.

Кипарисовик потрібно садити на сонячній ділянці, де буде захист від північних вітрів. Рослина любить вологий ґрунт із нейтральною або злегка кислою реакцією.

Плющ садовий

Ця ліана з гарним листям здатна рости вертикально та горизонтально, прикріплюючись до опори за допомогою коренів. У перший рік плющ зростатиме повільно, тому що спочатку розвиває свою кореневу систему, але за 2-3 сезони закриє огорожу повністю.

Рослина росте майже на будь-якому ґрунті, крім глинистого, тому що він затримує вологу і корені починають гнити.

Вічнозелені рослини, які ідеально підійдуть для огорожі: топ-8 кущів і дерев

Тис

Висота рослини може досягати 10-20 метрів і добре тримає форму, що ідеально підійде для огорожі. Сорти сильно різняться між собою і за висотою, і за швидкістю зростання. Але більшість видів не люблять пряме сонячне світло.

Грунт має бути легкий, поживний та зі слабо кислою реакцією. Потрібно регулярно стригти кущі та рідко поливати влітку. Укриття на зиму потребують лише молоді рослини.

Вічнозелені рослини, які ідеально підійдуть для огорожі: топ-8 кущів і дерев

Ялина

Ялина – це чудовий варіант для створення живої огорожі. Вона прослужить довгий час і з кожним роком буде ставати все гарнішою. Огорожа захистить ділянку від вітру, вуличного пилу, снігу та знизить рівень шуму.

Зазвичай використовують ялинку звичайну. Це дерево адаптоване до кліматичних умов, тому не завдасть вам особливого клопоту. Ялина чудово переносить затінення та добре росте на родючих ґрунтах Саджанці слід висаджувати в кінці серпня або квітня.

Сосна

Це дерево найрідше використовують для створення огорожі. Але сосна має чимало переваг: добре переносить сильні морози, літню спеку, невимоглива до ґрунту та легко приживається на новому місці.

Сосну краще садити на сонячній ділянці, а неправильне обрізання може нашкодити рослині. Ідеальний вік саджанця для огорожі три роки. Якщо споруджується огорожа із сосни звичайної, то в довжину деревце не повинно перевищувати пів метра.

Вічнозелені рослини, які ідеально підійдуть для огорожі: топ-8 кущів і дерев

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: