Завантаження ...
banner
banner

Не зіпсуйте собі відпустку: 10 помилок, яких припускався кожен турист

Не зіпсуйте собі відпустку: 10 помилок, яких припускався кожен турист фото

Відпустка – це час для насолоди та відпочинку. Але часто ми самі псуємо собі всю поїздку, ненароком допустившись фатальних помилок. Про них і поговоримо.

Відсутність плану – не завжди добре

Звичайно, інколи хочеться додати краплинку спонтанності у наше життя. Проте до відпустки це не має жодного відношення. Погане планування може повністю зіпсувати враження навіть про нрайкращий у світі курорт.

Помилок тут може бути безліч, наприклад: не вивчити погоду, не розібратися в місцевих традиціях та культурі, не забронювати достатньо часу для відпочинку між пунктами призначення, не подивитися розклад руху поїздів…

Все це призведе до того, що всю подорож ви відчуватимете стрес та нестачу часу. У такому стані насолоджуватися відпочинком просто нереально.

Перевантажений розклад

Інша крайність, яка також псує враження про подорож. Створити такий розклад, який би був наповнений активностями і екскурсіями зранку до вечора – наче й добре, але це може призвести до виснаження. Не забувайте про необхідність відпочинку та релаксу, адже відпустка має бути і про відновлення сил, а не лише про культурне та емоційне збагачення.

Спробуйте знайти баланс. Як варіант: вранці, поки ще не дуже спекотно, відвідуйте якусь екскурсію, вдень давайте собі час полежати в номері чи пройтися парком, а на вечір плануйте активності. І не забувайте про повноцінний сон.

Постійний зв'язок з роботою

Постійне перевіряння електронної пошти, відповіді на робочі дзвінки та повідомлення можуть позбавити вас можливості насолодитися відпусткою. Спробуйте змінити налаштування свого пристрою або попросити колегу взяти на себе ваші обов'язки на час подорожі.

Ми розуміємо, що дуже важко. Вам доведеться зробити зусилля над собою та відпустити контроль. Але це необхідно, аби ви змогли повністю відновитись і повернутися до справ з новими силами.

Неповага до власного здоров'я

Неправильне харчування, недостатня гігієна та недосипання можуть призвести до погіршення вашого фізичного стану. Будьте уважні до себе під час відпустки і намагайтесь вести здоровий спосіб життя.

Для цього вам необхідно ввести кілька простих правил, які полегшать побут під час подорожі. По-перше, радимо їсти приблизно в один і той самий час та не налягати на фаст-фуд. По-друге, беріть з собою гігієнічні серветки та сухий душ. Ці речі будуть допоміжними під час тривалих переїздів або в походах. І не забувайте, що відпустка завершиться, а вам ще потім жити у своєму тілі.

Надмірне вживання алкоголю

Інколи ми сприймаємо подорож як час для повного відключення від всіх проблем та обов’язків. Але все ж таки не варто впадати у крайнощі. Зловживання алкоголем точно зіпсує вам відпустку. Надмірне споживання таких напоїв може призвести до втрати контролю, погіршення настрою та негативного впливу на ваше здоров'я.

Суперечки

Якщо ви подорожуєте з іншими людьми, конфлікти можуть зіпсувати атмосферу та настрій. Будьте толерантними, спробуйте знайти компроміси та дотримуйтесь взаємоввічливості.

Для того, щоб зменшити ризики появи конфліктів, перед початком подорожі встановіть певні правила, які будуть комфортні для всіх. Наприклад, спробуйте вирішити, як ви будете пересуватися, харчуватися, де збираєтеся проживати, хто і за що відповідає, що будете робити в можливих екстрених ситуаціях. Все це сформує порядок дій та допоможе вберегти дружні відносини у компанії.

Фінансові непорозуміння

Недостатній бюджет або витрати, які перевищують ваші можливості, можуть призвести до стресу та незадоволення. Перед від'їздом ретельно розрахуйте свої фінансові можливості та зробіть план витрат.

Якщо ви їдете з кимось, то обговоріть, скільки коштів ви плануєте взяти з собою. Так ви не відчуватимете дискомфорту від того, що хтось спонукає вас витратити більше, ніж ви хотіли.

Неохайне поводження з місцем перебування

Ігнорування правил готелю або розбещене поводження в орендованому житлі можуть призвести до конфліктів з персоналом та небажаних ситуацій. Будьте ввічливими та поважайте правила та майно інших.

Це ж стосується і дрібних крадіжок з готелів. Якщо ще гігієнічні засоби ніхто рахувати не буде, то на зникнення халату, рушників чи техніки увагу точно звернуть і вас попросять показати валізу. Навіщо вам переживати тамкий стрес та сором. Краще залиште все на своїх місцях.

Невдалі екскурсії та тури

Обравши непопулярні або неякісні екскурсійні послуги, ви ризикуєте витратити гроші на незадовільний досвід. Передбачити це можна шляхом читання відгуків та рекомендацій інших туристів.

Але буває й таке, що рейтинг турагенства досить високий, а по факту воно просто дурить клієнтів. У такому разі ви маєте зафіксувати усі порушення договору та вимагати компенсації збитків. Звичайно, це не покращить відпустку, але хоч гроші повернете.

Неправильно поставлена мета

Основна мета відпустки – насолодитися та розслабитися. Не забувайте про це і намагайтеся зосередитися на приємних моментах та позитивних емоціях, які пропонує вам відпочинок. Звичайно, під час подорожі ви можете стикнутися з дрібними проблемами, конфліктами та непорозуміннями, але це не привід зациклюватися на негативі та сумувати. Ваші емоції – це ваша зона відповідальності.

Уникнення цих способів може допомогти вам насолодитися якісною та приємною відпусткою. Пам'ятайте, що ви відправляєтеся у подорож, аби відпочити та насолодитися релаксом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: