Завантаження ...
banner
banner

П’ять продуктів для тих, кому потрібно терміново підняти настрій

П’ять продуктів для тих, кому потрібно терміново підняти настрій фото

Чи може їжа підняти нам настрій навіть полегшити симптоми депресії? Давайте дізнаємось.

“Ми – це те, що ми їмо”, – говорить стара мудрість. І справді, правильне харчування допомагає нам не тільки виглядати і почуватися добре, але й бути більш зібраними, концентрованими, ефективними. А також – справлятися з поганим настроєм та навіть депресією. Ми склали невеликий список продуктів, які можуть стати справжньою «швидкою допомогою» для нашого настрою  .

Бразильські горіхи

У цих горіхах багато селену – мікроелемента, без якого ми стаємо дратівливими, нервовими та швидше втомлюємося. Усього три горіхи на день заповнять дефіцит селену, підтримають серце та покращать настрій.

Банани

Вітамін В6, якого дуже багато в цих фруктах, потрібні для успішного синтезування серотоніну – гормону гарного настрою. А ще в бананах багато калію, який потрібний не лише для здоров'я серця, а й для підтримки здоров'я нервових клітин.

Чорниця

Якщо ви дбаєте про своє ментальне здоров'я і займаєтеся профілактикою вікової деменції, вам не обійтися без чорниці. У цих ягодах багато антоціанів, які мають антиоксидантні та протизапальні властивості, допомагають протистояти зниженню когнітивних здібностей, покращують короткочасну пам'ять і навіть нормалізують координацію рухів.

Яйця

Ці суперкорисні продукти буквально нашпиговані вітамінами групи В, які допомагають запобігти розвитку депресії та покращують настрої. А ще в яйцях багато холіну, який необхідний для нормальної роботи мозку і особливо тих його центрів, які відповідають за короткочасну і довготривалу пам'ять.

Гречка

Гречана каша має бути обов'язково на вашому столі, якщо останнім часом ви помітили підвищення тривожності. Цинк, фосфор, магній та вітамін В, яких багато в гречці, покращують кровопостачання та прискорюють передачу імпульсів у мозкових клітинах. Тому гречка не лише знижує тривожність, а й покращує сон і навіть зменшує біль голови.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: