Завантаження ...
banner
banner

Що робити, якщо не можете заснути: корисні поради для боротьби з безсонням

Що робити, якщо не можете заснути: корисні поради для боротьби з безсонням фото

Труднощі із засипанням можуть викликати роздратування та неприємні емоції. Ми підготували поради, які допоможуть уникати негативних факторів, які впливають на якість сну та допомагають подолати безсоння. Детальніше у матеріалі.

Встановлення режиму відходу до сну

Потрібно намагатися лягати спати і прокидатися в один і той же час щодня, навіть у вихідні. Корисною може бути розслаблююча процедура перед сном, наприклад, прийняття теплої ванни або читання книги.

Читайте також: 5 корисних програм для покращення сну

Створення сприятливого середовища для сну

У кімнаті має бути прохолодно, темно та тихо. Корисно використовувати світлонепроникні штори або маску для очей, щоб заблокувати будь-яке світло, а також беруші або генератори білого шуму, щоб заглушити шум, який може заважати сну.

Обмежте вплив екранів перед сном

Синє світло, що випромінюється електронними пристроями, може заважати сну. Рекомендується уникати використання екранів, таких як смартфони, планшети та комп'ютери принаймні за годину до сну. Найкращою альтернативою є розслаблюючі заняття, такі як читання книги або прослуховування заспокійливої музики.

Управління стресом та тривогою

Стрес і тривога можуть ускладнювати засинання. Практика релаксаційних технік, таких як глибоке дихання або медитація, може допомогти заспокоїти розум перед сном. Якщо занепокоєння не дає спати, запис їх у щоденник може допомогти очистити свідомість.

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: