Завантаження ...
banner
banner

Чому не варто довго користуватися навушниками

Чому не варто довго користуватися навушниками фото

Молодь полюбляє ледь не увесь день ходити в навушниках, адже це неймовірно "атмосферно". Та є вагомі причини цього не робити. Постійне використання навушників може спровокувати проблеми зі здоров’ям. Детальніше у матеріалі.

У людини може розвинутися грибковий отит (отомікоз). Ця хвороба виникає через те, що вухо тривалий час «контактує» з навушником. Таке захворювання часто зустрічають у людей, які користуються слуховими апаратами, а також працюють в колл-центрах.

Ще одна проблема, яка може виникнути через контакт навушників з вушною сіркою. За словами лікаря, коли ми затикаємо вухо навушником, то ми часто проштовхуємо сірку вглиб вуха, де вона спресовується і прилипає до барабанної перетинки. В результаті у людини формується щільна сірчана пробка. Вухо спочатку буде закладено, але незабаром може розвинутися так званий контактний отит.

А у любителів послухати гучну музику можуть виникнути з часом проблеми зі слухом, оскільки сильно засунутий у вухо навушник знаходиться біля барабанної перетинки.

Коли ми вставляємо навушник глибше, він починає сильно впливати на внутрішнє вухо. Від цього страждають волоскові слухові клітини, вони просто починають відмирати.

Поради для безпечного використання навушників:

1. Не використовувати навушники в громадському транспорті – там занадто шумно.
2. Надягати навушники два рази в день по півгодини, наприклад, на вулиці.
3. Не використовувати їх на максимальній гучності.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: