Завантаження ...
banner
banner

Як заощадити на побутовій хімії: шість порад

Як заощадити на побутовій хімії: шість порад фото

Народні засоби дозволяють боротися з брудом і жиром не гірше за професійну побутову хімію. Наприклад, тільки один нашатирний спирт, який можна купити в аптеці, може виручити при митті вікон, почистити прикраси, вивести пляму і багато чого ще. Ми підготували для вас декілька відомих способів застосування нашатирю під час прибирання.

1. ДЛЯ СКЛА ТА ДЗЕРКАЛ 

Потрібно 1 ст. л. нашатирного спирту на 0,5 літра води та пляшка з пульверизатором. Засіб розбризкують по склу і витирають сухою та чистою тканиною.

2. ДЛЯ ПЛИТИ

Можна вивести старі плями жиру, якщо замочити решітку та газові пальники в тазу з водою, до якої потрібно додати 100 мл нашатирного спирту. Через 15 хвилин жир відстане і його буде легко змити.

3. ДЛЯ ЧИЩЕННЯ КИЛИМА ТА МЕБЛІВ

Одну столову ложку нашатирю розчиняють у 0,5 літрах води та заливають у пульверизатор. Засіб наносять на пляму та протирають.

4. ДЛЯ ЧИЩЕННЯ ПЛИТКИ

Можна використовувати цей засіб у ванній та на кухні. Потрібно 50 мл нашатирю на 3,5 літра води.

5. ДЛЯ ЧИЩЕННЯ ПРИКРАС

Золото та срібло можна очистити нашатирним спиртом, якщо змішати його з водою 1:6 та замочити прикраси на 15 хвилин.

6. ДЛЯ ВИВЕДЕННЯ ПЛЯМ

Не підходить для делікатних тканин, а в інших випадках нашатирний спирт змішують із пральним порошком та водою у рівних пропорціях. Розчин наносять на пляму та залишають на 30 хвилин. Можна вивести чорнило, сліди трави, жирні плями.

Крім того, нашатир відлякує комах шкідників та допомагає боротися із пліснявою.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: