Завантаження ...
banner
banner

Що робити з опалим листям: корисне застосування

Що робити з опалим листям: корисне застосування фото

З настанням осені приходить і час збирання опадаючого листя. Для власників власних ділянок це не найприємніший обов’язок. Але замість того, щоб згрібати листя в смітник або спалювати на вогнищі, можна знайти їм корисне застосування. Яке саме - читайте у матеріалі.

Осінь приносить із собою не тільки прохолоду і більш короткі дні, а й безліч різнокольорових листків, що покривають газони навколо. Перший порив – скоріше їх позбутися. Але ландшафтні дизайнери рекомендують перш, ніж діставати сміттєвий пакет або спалювати листя, поглянути на листя, що дратує, спокійніше – і раціонально.

Захист на зиму та збереження вологи

Виявляється, перебуваючи у «правильних» місцях, листя відіграє важливу роль. Падаючі листя дерев є відмінним захистом від холоду чагарників і чутливих до морозів рослин. Їхній шар не тільки утримує тепло, але й зберігає вологу в грунті.
А ось з газону листя треба прибирати в будь-якому випадку, інакше вони позбавлятимуть траву світла та повітря. Це призводить до пожовтіння та сприяє розвитку хвороб та грибка.

Натуральна мульча та укриття для диких тварин

У лісах і на узліссях купи листя – звичайне явище. Вони з часом перегнивають та збагачують ґрунт цінним гумусом.

Ще один плюс: осінні купи листя – ідеальне місце для сплячки їжаків, комах та інших живих істот. Тому, залишаючи листя, ви підтримуєте у своєму саду біологічну різноманітність та природу загалом.

Де листям не місце

Власники будинків повинні пам’ятати, що восени вони відповідають за безпечне використання доріжок на своїй території. Це включає і прибирання слизького осіннього листя.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: