Завантаження ...
banner
banner

Як очистити кухонні шафи від жиру: поради

Як очистити кухонні шафи від жиру: поради фото

Прикладом може бути верхня частина кухонних шаф, де відкладається кулінарний жир.

Нам можуть допомогти продукти, які не лише дешеві, а й екологічні. Як очистити кухонні шафи від жиру? Все це ви дізнаєтесь із цієї статті!

Як чистити шафи?

Кухонні шафи дуже сприйнятливі до забруднення, особливо коли ми часто готуємо їжу на кухні, але й просто — як і всі меблі в будинку — на них швидко осідає пил. Їх варто регулярно чистити, тому все, що вам потрібно зробити, це очистити теплою водою, тканиною або губкою і, можливо, миючим засобом.

Якщо стільниці миються навіть кілька разів на день, то фасади, внутрішні полиці та верхні частини шаф набагато рідше. Особливо про останні елементи кухонних меблів зазвичай згадують лише кілька разів на рік. І на них накопичується не тільки пил, але і частинки жиру, що сконденсувалися в процесі приготування.

Якщо поверхні шаф накопичується великий шар бруду, очистити його дуже складно. Однак не потрібно використовувати сильнодіючі миючі засоби для цього достатньо натуральних продуктів.

Як видалити жир з кухонних шаф оцтом?

Засохлий жир на кухонних шафах можна очистити оцтом. Цей екологічно чистий і недорогий засіб, що чистить, швидко розчинить бруд, що в’ївся. Просто налийте його в пульверизатор, розпорошіть на жирну поверхню меблів і зачекайте 10 хвилин.

Після закінчення цього часу протріть шафи вологою ганчіркою або губкою. Варто добре віджати ганчірки, а наостанок їх просушити, тому що деякі меблі (наприклад, з масиву дерева) не любить багато води і від вологи може набухнути і, відповідно, розшаровуватися по краях.

Також варто пам’ятати, що нерозбавлений оцет може пошкодити меблі з делікатніших матеріалів, таких як дерево або МДФ. У цьому випадку рекомендується змішати оцет із водою у пропорції 1:2. Потім достатньо змочити ганчірку в розчині, протерти шафи, знову промити ганчіркою, змоченою тільки водою, і висушити.

Як прибрати жирний наліт із шаф харчової содою?

Вам не подобається запах оцту і ви не можете змусити себе використовувати його для збирання? Якщо ви скористаєтеся описаним вище методом, неприємний наліт швидко зникне. Якщо, однак, запах вже турбує вас при використанні, варто скористатися іншим — також дешевим та екологічним продуктом.

Це харчова сода, яка легко видаляє жирний наліт. Змішайте близько 5 столових ложок харчової соди з літром води та змочіть у цьому розчині тканину. Потім добре відіжміть її та очистіть поверхню шаф і, нарешті, витріть насухо.

Очистка кухонных шкафов от жира нашатырным спиртом

Жир на кухонних шафах допоможе видалити аміак. Особливо це корисно для стійких забруднень. Приготуйте розчин із однієї столової ложки нашатирного спирту та літра води. Змочіть сумішшю ганчірку і протріть шафи, потім промийте їх ганчіркою, змоченою тільки у воді, і висушіть.

Як захистити шафи від жирних відкладень?

Легко забути про протиранняверхньої частини шаф, тому варто уникати цієї проблеми та не допускати осідання жиру на цих поверхнях. Є простий спосіб зробити це! Просто розстеліть на шафах старі газети або папір для сніданку. Після того, як такі килимки забруднюються і стануть липкими, просто викиньте їх та розстеліть нові.

Таким чином, ваші кухонні шафи завжди будуть чистими. Однак після того, як ви викинули брудний папір, добре протерти поверхню шафи ганчіркою, змоченою в рідині для миття посуду, витерти насухо і тільки після цього укласти новий шар.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: