Завантаження ...
banner
banner

Невчасна заміна рушника може призвести до непередбачуваних наслідків: коментар дерматолога

Невчасна заміна рушника може призвести до непередбачуваних наслідків: коментар дерматолога фото

Несвіжі рушники можуть подарувати людині букет неприємних захворювань шкіри, про це розповіла дерматолог.

За словами фахівця, невчасна заміна може призвести до нагноєнь у місці маленьких ранок у людини.

«Якщо у вас незначна ранка на обличчі, наприклад, вкусив комар, то брудний рушник дасть проникнути бактерії всередину і ми отримаємо гнійну ранку. Часте явище – стрептодермія у дітей, тому що у них шкіра недосконала, захисні сили не такі, як у дорослих. Це якраз через погану гігієну», – пояснила медик, додавши, що у дорослих захворювання може виявляється «як заїди в кутах рота», до цього приєднуються стафілококи.

Через брудні рушники чудово передається кліщ демодекс.

«Такий страшний кліщ, яким усіх лякають, демодекс, чудово живе на жирній шкірі. А якщо ще й вологий рушник, і хтось із членів сім’ї заражений демодексом, він через нього може передатись іншому члену сім’ї», – розповіла лікар.

За її словами, через рушник можна підхопити герпес та зараження очей. Фахівець закликала якнайчастіше змінювати ці предмети особистої гігієни. Наприклад, виходячи із загальноприйнятих правил гігієни, рушник потрібно міняти хоча б раз на тиждень. Рушник для особи – раз на три-сім днів.

«Все це залежить від того, наскільки волога ванна. Є ванни дуже вологі, з грибком, непровітрювані, і все осідає на рушник. По-друге, якщо у вас проблеми з обличчям, тобто є гнійні висипання, то рекомендується міняти рушник мало не щодня», – сказала дерматолог.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: