Завантаження ...
banner
banner

У якому віці варто купити дитині перший телефон

У якому віці варто купити дитині перший телефон  фото
У сучасному світі діти не уявляють свого життя без гаджетів. При цьому батьки купують їм телефони раніше рекомендованого фахівцями віку.


Психологиня Катерина Сердюк назвала оптимальний вік для такої покупки. Також наголосила: спочатку треба вирішити, для чого дитині смартфон.

У якому віці дитині варто купити перший телефон

Фахівчиня каже: якщо батьки хочуть мати постійний зв'язок з дітьми, вони можуть купити їм годинник або кнопковий телефон.

"Золотим віком" для покупки першого телефона буде період середньої школи або 11 років. Саме у цей час дитина вже може усвідомлювати і контролювати, що і як працює навколо.

Якщо ж дитина просить техніку для ігор або навчання, краще купіть їй комп'ютер або планшет. Гаджет можна дати дитині, починаючи з шестирічного віку. При цьому не забудьте обговорити зі своїм чадом правила безпечного користування пристроєм.

Психологиня також зазначила: якщо дитина часто розсіяна і агресивна, це може свідчити про перенасиченість онлайн-життям.

При цьому фахівчиня нагадала, що більшість соціальних мереж мають обмеження у віці при реєстрації. Так, зареєструватися можна з 13 років.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: