Завантаження ...
banner
banner

Місце сили: як зробити квартиру затишною без ремонту

Місце сили: як зробити квартиру затишною без ремонту  фото

Будинок – це місце, куди завжди має хотітися повертатися. Дуже важливо, щоб він був затишним, теплим, сімейним. Тільки так душа буде рватися туди після трудового робочого дня або якихось поїздок.

Раніше розповідав, як зігрітися без опалення та електрики в квартирі, а сьогодні ви дізнаєтеся, що створює затишок в квартирі. 

Прибирання в квартирі

Головне правило – починати з малого. Тому в першу чергу в квартирі варто навести лад. Розкладіть красиво речі по кольорам, помийте підлоги, протріть пил. Як правильно робити прибирання в квартирі, ми вже розповідали. Також не зайвим буде освіжити квартиру. Якщо у вас немає освіжувача повітря, це можна зробити за допомогою води. Наберіть воду в розпилювач і розбризкайте її по вашому місцю проживання.

Більше світла

У денний час доби можете відкривати штори. Однак, коли день наближається до вечора, увімкніть освітлювальні прилади з теплим світлом. Вони не тільки дозволять зробити освітлення більш яскравим, але і створять затишок у вашому домі.

Купуйте рослини

Напевно ви були в квартирах, де немає вазонів. Таке житло виглядає тьмяно, можна сказати, в них немає життя. Саме тому психологи радять обзавестися рослинами. Якщо вас часто немає вдома, можна придбати вазони, які не вимагають особливого догляду. 

Сервіруйте стіл на кухні

Сервіровка столу – це окремий вид мистецтва. Це заняття дозволяє не тільки створити затишок в домі, але і відволіктися від сумних думок. Підберіть скатертину, підставки для чашок під колір посуду і меблів на кухні. Створіть колірну гармонію, і ви побачите, як покращиться ваш настрій, а обід відразу стане набагато смачнішим. Обов’язково поставте свічки.

Зробіть щось своїми руками

Вдома ми не тільки відпочиваємо, а й творимо. Саме вдома нас відвідують найгеніальніші ідеї, натхнення, приходить та сама муза. Тому сміливо можете експериментувати зі своєю квартирою. Спробуйте почати з малого і прикрасити її картинами. Якщо немає можливості купити картину якогось відомого художника, ви можете написати її самі. Звичайно, завжди можна сказати щось на кшталт “Я не вмію”, “Я ніколи таким не займався”, але… Зараз є багато картин за номерами, наприклад. І уявіть тільки свій стан, коли ви повертаєтеся додому після роботи і дивитеся на полотно, створене своїми руками.

Камін

Якщо у вас є можливість придбати камін, ви не пошкодуєте. Цей предмет інтер’єру не тільки зігріє вас в найхолодніші часи, але і зробить вашу квартиру більш затишною. А які романтичні вечори можна біля нього проводити з коханою людиною – ух, закачаєшся!

Менше меблів

Коли в квартирі багато меблів або сувенірів на полицях, створюється враження, ніби це склад. Тому, щоб зробити ваше гніздо більш комфортним, дизайнери рекомендують позбутися від усього непотрібного. І не забувайте, що колір меблів повинен підходити під ваші шпалери.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: