Завантаження ...
banner
banner

10 атмосферних фільмів осені для затишних вечорів

10 атмосферних фільмів осені для затишних вечорів фото

Осінь так швидко увірвалася в наші життя, що, навіть, не було коли насолодитися першим жовтим листям та романтичною атмосферою. Одразу прийшли морози, пронизливий вітер, сирість. А, як же магія? За магією можна звернутися до фільмів, які рік за роком не набридають. У них осінь ідеальна, а насолоджуватися картинкою можна не виходячи з теплої кімнати.  Журналісти vsviti.com.ua зібрали 10 таких атмосферних фільмів, від найвідоміших, до тих, які ви ще, можливо, не бачили:

1. Осінь у Нью-Йорку (Autumn In New York, 2000)

Вайнона Райдер та Річард Гір у головних ролях — це вже вагома причина дивитися фільм хоча б раз на рік. Але, крім чудових акторів, ми бачимо те, від чого на душі стає тепліше: осінь у Нью-Йорку. Центральний парк, вкритий жовтим листям — розіб’є серце кожному, що його побачить (навіть просто на екрані). А любовна історія головних героїв тільки підігріє бажання зірватися на край світу, аби погуляти в цьому парку.

2. Ганна та її сестри (Hannah and Her Sisters, 1986)

Вуді Ален вміє вибудовувати оду любові до міст, свят, сезонів. Ще й так, що не в кожну людину можна так закохатися. Він закохує глядача в Манеттен, закохує в Париж. А в цьому фільмі, закохує в осінню атмосферу найголовнішого американського свята — Дня Подяки.

Особливо, цей фільм сподобається жінкам, які цікавляться модою 80-х. Пальто, берети та плаття головних героїнь — це ще одна маленька любов.

3. Одного разу (Once, 2007)

Головні актори й самі виглядають, як людська подоба самої осені. Руде волосся, теплі светри, пальто та меланхолічний настрій. Ці двоє зустрічаються в Ірландії, змінюють життя одне одного та йдуть далі, кожен своїм шляхом. Адже, хіба кожна історія повинна закінчуватися цим «жили вони разом, поки смерть їх не розлучила»? Ні, інколи люди, які приходять у наше життя ненадовго — зовсім не випадкові. Вони підштовхують до змін, надихають, та міняють подальший розвиток подій. Легкий, філософський і дуже музичний фільм — супроводжується осінніми вулицями Дубліна.

4. Уявне кохання (Les amours imaginaires, 2010)

У центрі сюжету — неоднозначний, пікантний, по-французьки вільний роман трьох головних героїв. Відносини постійно міняються та розгортаються між двома хлопцями та одною дівчиною. А додає шарму французькому фільму ще й осінь за вікном. Адже, крім жовтого листя в кадрі з’являються стильні сезонні вбрання. Усе це створює цікаву картинку, якою варто насолодитися цієї осені.

5. Солодкий листопад (Sweet November, 2001)

Кіану Рівз і Шарліз Терон уже не вперше з’являються на екрані дуетом. Але, уперше, їх чекала поразка. Фільм отримав безліч негативних відгуків критиків, номінований на звання найгіршого продовження кінокартини. А ще, їх номінували, як найгіршого актора та актрису. Але, не дивлячись на нещадність критиків, глядачам фільм сподобався. Ба більше, стрічку переглядають рік за роком, кожної осені.

Адже в кадрі поєднуються, справді, гідні актори, осінній Нью-Йорк із його Центральним парком і цікава історія. Не лише про любов до людини, а і про любов до життя. Критика не вічна, на відміну від таких теплих історій.

6. Бруклін (Brooklyn, 2015)

Події розгортаються в 1951 році. Юна та красива ірландська дівчина потрапляє в Бруклін, щоби знайти роботу. Це не просто нове місто. Це нова країна, новий континент, та нове життя. Звісно, крім роботи, молода красуня знаходить і своє кохання. А відбувається все це в надзвичайно стильну осінню пору. Хто б не хотів потрапити в Бруклін 50-х років, та ще й у такий час?

7. Коли Гаррі зустрів Саллі (When Harry Met Sally, 1989)

Цей фільм впевнено можна називати легендарним. Він є в кожній добірці осінніх фільмів. Просто тому що його неможливо не додати. Це було б не чесно, а добірка була б не завершеною. Адже яка може бути осінь, який Нью-Йорк та яка історія кохання без Гаррі та Саллі?

Їх пригода розтягується на роки, саме для того, щоби показати нам: справжня любов не має терміну придатності. Її не можна уникнути. Рано чи пізно — вона однаково наздожене. А ми. З року в рік, із задоволенням спостерігаємо за таким очікуваним щасливим кінцем.

8. Розумник Вілл Гантінґ (Good Will Hunting, 1997)

Режисери та головні актори фільму дійсно зіркові: Метт Деймон, Робін Вільямс, Бен Аффлек. Кожен із них по-своєму особливий та талановитий. Можливо, саме тому фільм увійшов у список 250 кращих фільмів усіх часів і народів.

У центрі сюжету Вілл Гантінґ — хлопчина з геніальним розумом та складним характером. Через надмірну емоційність герой руйнує собі життя, що призводить його до роботи прибиральником у навчальному закладі, де він розумніших за кожного учня.

Талант хлопця помічає викладач, який заручається допомогою друга-психолога, щоби наставити учня на вірний шлях. Разом вони допомагають Віллу повірити в себе та інакше поглянути на світ.

Осінь, навчання, плани на майбутнє, відносини між викладачем та учнем — у фільмі є все, щоби передивитися його хоча б ще один раз.

9. Посмішка Мони Лізи (Mona Lisa Smile, 2004)

А в цій стрічці не менш сильний акторський склад. Тільки, якщо в попередньому, він був виключно чоловічий, то тут навпаки. У ролі вчительки — неперевершена Джулія Робертс. А її учениці, не менш талановиті акторки: Джулія Стайлс, Кірстен Данст та Меггі Джилленгол. Разом, вони створили дійсно реалістичний фільм про часи, коли жінки розмірковували про своє життя зовсім по-іншому.

Учениці коледжу закінчують його лише заради формальності. Усі вони не планують продовжувати навчання, адже на них чекає заміжнє життя, виховання дітей, та роль домогосподарки. Проте, одна викладачка намагається показати дівчатам, що в них є вибір. Що є можливість мріяти та перетворювати свої мрії в реальність. А ще, не просто вивчати мистецтво, а відчувати його.

10. Правила виноробів (The Cider House Rules, 1999)

Наостанок, прекрасний фільм із Тобі Маґвайром та Шарліз Терон. Події розгортаються в Америці 40-х років, а головні герої сповнені великих надій. Усе це в обкладинці гарних осінніх пейзажів. Саме тієї теплої осені, якої нам так не вистачає.

Автор Вікторія Демидюк

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: