Завантаження ...
banner
banner

П'ять ідей, що робити зі шкаралупою від горіхів

П'ять ідей, що робити зі шкаралупою від горіхів фото

Якщо способи застосування ядер горіхів усім відомі, то багато хто не знає, як можна використати шкаралупи від горіхів із користю для городу, догляду за тілом і навіть дітей.

5 перевірених варіантів, щоб не викидати шкарлупу

Добриво для рослин

Дрібні частинки горіхової шкарлупи рекомендують спалити, щоб зола була якісною, проконтролюйте потрапляння у багаття сміття та інших матеріалів із саду. Під час паління помішуйте шкарлупи, щоб згоріли повністю та рівномірно. Розведіть золу з водою та поливайте ягідні кущі та плодові дерева. У золі від горіхової шкаралупи є багато потрібних рослинам мікроелементів, зокрема калій, кальцій, цинк, фосфор.

Декор для саду

Цільні половинки шкарлупи можуть бути в пригоді під час декорування саду чи квітника. З горіхових елементів можна викласти різноманітні візерунки, що не лише будуть естетично виглядати, а й затримувати вологу в ґрунті.

Дренаж для ґрунту

Шкарлупи можна використати як дренаж, проте обов’язково перевертайте гострим краєм до низу, щоби не пошкодити коріння. Це чудовий варіант для квітів у горщиках. На дно вазона викладіть шкарлупи, а далі шар — ґрунту для рослини.

Скраб для тіла

З горіхової шкарлупи можна приготувати скраб, що ідеально підходить для жирної шкіри та затверділих зон. Такий скраб добре відлущує, застосовувати не більше 2 разів на місяць. Для приготування візьміть 100 г подрібненої шкарлупи (спочатку молотком побийте, потім відправте у кавомолку), додайте 2 ст.л. меду та 1 ч.л. ефірної олії для аромату. Використовуйте під час прийняття душу, проте обережно з делікатними зонами тіла. Для обличчя не застосовувати

Матеріал для поробок

Ваші діти будуть у захваті від аплікацій та поробок, які можна зробити з половинок горіхової шкарлупи. Вона може стати основою тулуба тваринок, панциром черепахи, крилами метелика тощо. Вмикайте фантазію, беріть пластилін, фарби і творіть із дітьми.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: