Завантаження ...
banner
banner

Як захистити дачний будинок від навали щурів та мишей восени: подробиці

Як захистити дачний будинок від навали щурів та мишей восени: подробиці фото

З настанням холодів миші та щури, підкоряючись інстинктам, прямують у бік будинків, сараїв та інших господарських споруд, щоб пережити зимові морози. Розраховуючи знайти собі їжу, гризуни псують урожай, меблі, речі, залишають після себе продукти життєдіяльності та огидний запах.

Щоб цього не сталося, дачникам слід підготуватися до осені та зими.

ЧОМУ ЩУРИ ЛІЗУТЬ У БУДИНКИ

Все тому, що дачники залишають у них продукти харчування. Це можуть бути овочі, що дозрівають, залишки провіанту і навіть сміття, яке не встигли вивезти з ділянки, корм для тварин або птахів.

Звісно, безвідмовним перевіреним засобом є установка мишоловок, чи отрута. Але є способи, які допоможуть вам запобігти появі гризунів.

ЯК ВІДЛЯКАТИ ГРИЗУНІВ

1. Для житлових будинків краще використовувати як відлякувачі запахи. У мишей і щурів дуже розвинений нюх, і тому вони не житимуть там, де пахне тим, що їм не подобається.

Це може бути часник як у цілому вигляді, так і його настої.

2. Ще гризуни нетерпимі до запаху цитрусових. Шкірку лимона, апельсина, грейпфрута можна розкласти в шафках на кухні, якщо запах часнику вам не до вподоби.

3. Аналогічний ефект має чорний перець. Його можна розсипати мало не по всьому будинку, але краще по кутках, щілинах та кухонних ящиках.

4. Горища, підвали, сараї та льохи можна «прикрасити» чорнокорнем. Але ця рослина отруйна для людини, тому потрібно поводитись з нею обережно.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: