Завантаження ...
banner
banner

Популярні імена: що змінилося та як українці називають своїх дітей

Популярні імена: що змінилося та як українці називають своїх дітей фото
Згідно з даними Міністерства юстиції України, найпопулярнішими жіночими іменами у 2022 році стали: Анна, Софія, Анастасія, Олександра, Соломія, Марія та Вікторія. А ось хлопчиків найчастіше називали Артем, Дмитро, Іван, Максим, Михайло, Данило, Владислав, Олександр, Андрій.

Однак, рейтинг за I півріччя 2023 року дещо змінився до списку увійшли: Анастасія, Дарина, Вікторія, Єва, Мирослава, Катерина, Злата, Марія, Соломія та Софія. Популярними іменами залишаються Ганна, Вероніка, Поліна, Соломія, Ангеліна, Варвара, Аліса, Олександра, Мілана, Аріна, Кіра, Діана. А ось хлопчиків найчастіше називали Артем, Дмитро, Іван, Максим, Михайло, Данило, Владислав, Олександр, Андрій. Окрім цього, на піку популярності, як і раніше, залишаються імена Богдан, Антон, Тимур, Віталій, Борис, Ярослав, Матвій, Назар і Кирило. Також у моду повернулися такі українські чоловічі імена як Всеволод, Мирослав і Семен.

Найбільш популярним у світі іменем для дівчинки минулого року стало – Марія та його варіації. Це ім’я було визнано найпопулярнішим в 17 країнах світу протягом останнього року. У США та ще п’яти європейських країнах найпопулярнішим стало красиве та елегантне жіноче ім’я Олівія. Серед найпопулярніших імен для дівчаток в Європі домінує - Софія. Популярним у багатьох країнах залишається ім'я Анна та його варіації (Ганна, Аніта, Аннабель тощо).

У Європі найпопулярнішим серед хлопчиків є ім’я Ной, воно лідирує в семи країнах, зокрема в Англії, Уельсі та Шотландії, Бельгії, Німеччині, Нідерландах. Найпоширенішим чоловічим іменем у США є Ліам. Найчастіше хлопчиків у Австралії називають Олівер, в Австрії – Пол, у Хорватія – Лука, у Данії – Вільям, в Естонії – Робін, у Фінляндії – Лев.

У інших європейських країнах найпопулярнішими є:

Франція – Лео;
Угорщина – Левенте;
Ірландія – Джек;
Північна Ірландія – Джеймс;
Італія – Леонардо;
Португалія – Франциско;
Польща – Антоні;
Румунія – Андрій;
Іспанія – Мартін.

Джерело: КНП «Ніжинський міський пологовий будинок»



 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: