Завантаження ...
banner
banner

Типові помилки у спілкуванні, яких варто уникати

Типові помилки у спілкуванні, яких варто уникати фото

Ефективна комунікація має важливе значення у особистих та професійних відносинах. 

Перебивати інших

Важливо активно слухати та дозволяти співрозмовнику висловлювати свої думки та ідеї, не перебиваючи його. Втручання може бути сприйняте як неповагу та може перешкоджати налагодженню діалогу. Навпаки, слід набратися терпіння та дочекатися своєї черги говорити.

Дуже важливо давати іншим можливість висловитись і поділитися своєю думкою. Домінування у розмові може змусити інших почуватися ізольованими та перешкоджати потоку ідей. Тому, натомість, ставте відкриті питання та демонструйте щирий інтерес до думки інших людей, щоб залучити їх до участі у дискусії.

Невербальні сигнали

Спілкування включає у собі як слова, а й мову тіла, вираз обличчя і тон голосу. Нехтування цими сигналами може призвести до непорозумінь. Натомість слід бути уважним до цих знаків і відповідно до них адаптувати свою поведінку.

Особисті нападки чи образливі висловлювання

Особисті нападки або використання образливих висловлювань можуть призвести до ескалації конфлікту та пошкодити стосунки. Краще зосередьтеся на вирішенні питання і висловлюйте свої думки та погляди з повагою до співрозмовника.

Припускати

Перш ніж робити судження чи припущення про інших, бажано звернутися по роз'яснення та отримати більше пояснень. Припущення може призвести до непорозумінь та перешкоджати продуктивному діалогу. Перед тим як формувати свою думку, бажано просто вислухати співрозмовника та спробувати зрозуміти його думку.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: