Завантаження ...
banner
banner

Дієві способи впоратися із застудою за пару днів

Дієві способи впоратися із застудою за пару днів фото

Хворіти нам завжди “ніколи”. Якщо застуда не зайшла занадто далеко – є способи впоратися з нею досить швидко, тобто не дати розвинутися.

При перших ознаках застуди пийте більше рідини, особливо ягідних морсів, щоб зволожити хворе горло (це полегшить видалення слизу) і «вимити» з організму вірус. Журавлина, брусниця, чорниця – відмінні помічники.

 

Збивайте температуру грамотно. Імунітет природним шляхом бореться з інфекцією. Лікарі радять нічого не робити з температурою нижче 38-38,5 градусів. Але якщо вона піднялася вище або вас сильно лихоманить, пора приймати жарознижуючі засоби.

Полощіть горло. Додайте чайну ложку солі без гірки в склянку з теплою водою, капніть пару крапель настоянки календули і полощіть цим розчином горло кілька разів в день.

Зволожуйте повітря. Один з важливих механізмів захисту організму — це слиз в носі і в горлі. Щоб він не висихав, потрібно підтримувати досить високу вологість в приміщенні. При цьому в кімнаті має бути чисто і відносно прохолодно.

Застосовуйте аромаолії. Це відмінна зброя проти вірусів, якщо застосовувати її з розумом. Купіть аромолампу і «зарядіть» її олією чайного дерева – це потужний засіб. Дуже гарні олії ялиці, кедра, евкаліпта, вони очищають повітря, і дихається з ними легко.І все ж, якщо ви розболілися, не переносіть хворобу на ногах. Залишіться вдома і подбайте про своє здоров’я, відлежіться, відпочиньте. Ускладнення лікувати набагато довше і складніше.


Джерело:  Новини Ю


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: