Завантаження ...
banner
banner

П'ять способів видалити шерсть домашніх тварин із дивана

П'ять способів видалити шерсть домашніх тварин із дивана фото

Ми любимо наших пухнастих друзів, але ох вже ця шерсть! Особливо, коли вона покриває все, що нам належить, включно з диваном.

На щастя, існує безліч недорогих засобів. Виробники диванів розробили коди способів чищення. Код, зазначений на бирці, що пришивається до непомітної ділянки дивана, має один із чотирьох буквених символів. Ось що вони означають:

W = Тільки вологе чищення

S = Тільки сухе чищення розчинником

SW = Сухий розчинник та/або вологе чищення

X = Тільки професійне чищення або чищення порохотягом

Описані в цій статті методи видалення шерсті з дивана безпечні для більшості видів меблів і тканин, проте перед початком чищення завжди рекомендується ознайомитися зі змістом ярлика з догляду.

1. Порохотяг для глибокого очищення.

Найкращий спосіб видалення шерсті домашніх тварин з дивана є також найпростішим. Пропилотяжте диван, і ви отримаєте максимальну віддачу від прибирання. Порохотяг збере шерсть домашніх тварин, видалить лупу та інші забруднення, що викликають алергію і залишають неприємний запах.

Регулярно пилотяжте диван за допомогою насадки для чищення оббивки. Якщо в комплекті з порохотягом не було такої насадки або вона була загублена, недорогі універсальні набори насадок можна придбати через Інтернет або в магазинах побутової техніки та господарських товарів.

2. Використовуйте інструменти для видалення волосся.

Невеликі інструменти для видалення волосся, такі як липкі валики та меблеві щітки, — ще одна важлива зброя у вашому арсеналі боротьби з шерстю. Ці інструменти можна використовувати в проміжках між прибиранням порохотягом.

3. Видалення шерсті домашніх тварин за допомогою звичайних побутових предметів.

Купувати спеціальні засоби для видалення шерсті домашніх тварин необов'язково, оскільки деякі звичайні побутові предмети впораються з цим завданням не гірше за липкі валики та меблеві щітки. Один з найбільш недорогих і простих способів видалення шерсті домашніх тварин з диванів та інших м'яких меблів — надіти гумову господарську рукавичку і просто провести рукою по поверхні. Рукавичка може бути злегка вологою, але обов'язково проконсультуйтеся з інструкцією з чищення дивана, щоб переконатися, що тканину можна сміливо піддавати впливу води. Аналогічно гумовій рукавичці можна використовувати злегка вологу губку для миття посуду, щоб зібрати з дивана шерсть домашніх тварин.

4. Видаляйте шерсть із чохлів, подушок і ковдр перед пранням.

Перед пранням чохлів, наволочок, ковдр та інших знімних текстильних виробів необхідно видалити шерсть домашніх тварин, що накопичилася. Використовуйте валик, щітку, рукавичку або губку.

Використання добавок для прання, таких як білий оцет або пом'якшувач тканини, також допоможе видалити шерсть із тканини під час прання.

5. Придбайте інструменти для грумінгу.

Один із найкращих засобів — це регулярно доглядати за своїм вихованцем. Проконсультуйтеся з ветеринаром або грумером, щоб дізнатися, як часто слід розчісувати, мити й доглядати за шерстю вашого вихованця. Усі ці процедури є важливою частиною підтримання шерсті тварини в здоровому стані, а також запобігання появі шерсті на меблях!


За матеріалами The Epoch Times USA


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: