Завантаження ...
banner
banner

Нові українські серіали, які варто подивитися

Нові українські серіали, які варто подивитися фото

Пропонуємо вашій увазі кілька нових українських серіалів, які варто подивитись.  Переглянути тізер або почитати спойлер кіноробіт можливо у нашій добірці.

"Перші дні"

Трейлер серіалу "Перші дні" нагадує нам про холодні лютневі дні 2022 року: ось дівчинка підходить до вікна і бачить вибухи, ось батько дзвонить синові та каже: "Почалося..." Cеріал розповідає історії кількох містян, які залишилися в столиці попри паніку та всю небезпеку, а всі історії натхнені реальними людьми. Наприклад, Ольга з дітьми вимушена жити в одному домі з двома чоловіками — нинішнім і колишнім; Максима війна застає на роботі, у зоопарку, звідки він не може виїхати; безхатько, що живе в машині, допомагає місцевій ТрО, а легенда української естради, прототипом якої став Андрій Данилко, проводить стрими зі своєї столичної квартири — і стає натхненням для мільйонів...

Вже з 1 листопада серіал можна подивитися на Netflix. Це вперше, коли світова прем'єра українського проєкту відбудеться саме на Netflix — на 18 європейських країн одночасно.

"Карлос в Україні"

Вже в грудні на українські екрани виходить мок'юментарі "Карлос в Україні" ― історія американського журналіста Карлоса, який приїздить в Україну, щоб зняти документальний проєкт про життя під час повномасштабної війни. Він хоче розповісти американським глядачам про найважливіші проблеми, з якими стикаються українці: обстріли й повітряні тривоги, відключення електроенергії, економічну кризу, життя вимушених переселенців, роботу волонтерів тощо. Героями журналіста стають звичайні люди, і він з подивом та захопленням відкриває для себе українців — щирих, енергійних та винахідливих.

"Карлос в Україні" ― проєкт каналу Суспільне Культура, автори ідеї — Юлія Дощанська та Владислав Таран, який виступає також головним сценаристом проєкту. Карлоса Сміта зіграв український актор Карлос Соареш.

"Кава з кардамоном"

Львів середини XIX століття, помпезні маєтки, пишні сукні з корсетами та вишукані бали ― якщо ви любите костюмовані драми на кшталт "Позолоченого століття" чи "Тюдорів", тоді вам сподобається "Кава з кардамоном". У центрі історії ― стосунки молодої дівчини Анни (Олена Лавренюк), дочки священника, з набагато старшим одруженим польським шляхтичем (польський актор Павло Дельонг).

Один із найдорожчих українських серіалів, знятий за бестселером письменниці Наталії Гурницької "Мелодія кави у тональності кардамону", зроблений з увагою до деталей ― від декорацій до костюмів, за що був високо оцінений кіноспільнотою та цього року здобув премію "Золота дзиґа" як найкращий ігровий серіал.

Український Дощ писав раніше, що до України повернулися артефакти з чотирьох музеїв Криму.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: