Завантаження ...
banner
banner

Кава, вода та шоколад: смертельні дози звичайних продуктів

Кава, вода та шоколад: смертельні дози звичайних продуктів фото

Неправильне “дозування” може перетворити на справжнісіньку отруту навіть звичайний продукт, повідомили вчені,- пише arguments.kyiv.ua.


Вишня, а також абрикос, персик і слива містять в своїх кісточках ціанід. Якщо розгризти кісточку, то ви піддаєте себе впливу ціаністого водню. Звичайно, від пари проковтнутих кісточок нічого не буде, але краще цим процесом не захоплюватися.

Симптоми легкого отруєння включають в себе головний біль, запаморочення, дезорієнтацію і блювоту. У великих дозах – це може призвести до труднощів з диханням, підвищення артеріального тиску, серцевого ритму і ниркової недостатності, аж до смертельного результату.

Смертельна доза питної води становить всього 6-7 літрів, відзначають експерти. Саме після вживання такої кількості рідини клітини починають розбухати, що призводить до появи судом. Гіпонатріємія – слово, яке означає нестачу солі в крові. Важкі випадки гіпонатріємії можуть призвести до водної інтоксикації, тобто хвороби, симптоми якої включають головний біль, втому, нудоту, блювання, часте сечовипускання і сплутану свідомість. Набряк мозку може призвести до катастрофи.

Щоб отруїти людину вагою в 70 кілограм, знадобиться 70 чашок кави. Якщо пити по 3 чашки напою, що бадьорить щогодини, це призведе до незворотних наслідків, а в кінцевому підсумку і летального результату.

Улюблений ж багатьма шоколад стає отрутою, якщо з’їсти підряд 85 плиток.


Джерело: МедікФорум

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: