Завантаження ...
banner
banner

Шість здорових звичок, які варто набути до 40 років

Шість здорових звичок, які варто набути до 40 років фото

На Новий рік ми часто даємо собі обіцянки щось не робити, наприклад, кинути курити чи почати ходити в зал тощо. У сорок років, як відомо, життя тільки починається. І ось щоб це життя було якомога активнішим, довгим і приємним, саме час подбати про своє здоров’я. Ми попросили лікарів розповісти, які найважливіші і корисні подарунки ви можете зробити для свого здоров’я після того, як вам виповниться 40 років, - пише ua-vestnik.


Дуже багато сну

Зараз особливо важливо висипатися — адже порушення сну пов’язані з гормональними збоями (які особливо небезпечні в цьому десятилітті, що передує менопаузі), і з харчовим поведінкою, і з ризиком розвитку депресії, а також з підвищенням ризику серцево-судинних захворювань. Не менше восьми годин на добу, в темній і прохолодній кімнаті. І ніяких гаджетів в спальні!

Ще більше води

Після сорока років метаболізм починає сповільнюватися, і для того, щоб змусити його працювати на колишньому рівні, важливо багато пити. Крім того, вода потрібна вашим ниркам, вашій шкірі і вашому мозку. До речі, якщо вам важко випивати щодня півтора-два літри води, їжте більше фруктів і овочів, в яких багато рідини: цитрусові, ягоди, томати і кавун, огірки, перець, зелень.

Силові тренування

Дуже добре, якщо ви звикли вести активний спосіб життя і займатися спортом хоча б кілька днів на тиждень. Але тепер вашому тілу потрібно дещо більше: справа в тому, що після 35 років обсяг м’язової маси в організмі починає знижуватися, а також зменшується щільність кісткової тканини. І щоб протистояти цим змінам, вам необхідні силові тренування — хоча б раз на тиждень.

Більше білка

Білок, в тому числі тваринного походження, необхідний нам, щоб розганяти метаболізм, а також підтримувати здоровий рівень м’язової маси. Ще один важливий рада: складіть свій щоденний раціон таким чином, щоб отримувати білок з кожним прийомом їжі протягом усього дня — так він буде краще засвоюватися.

Турбота про груди

Кожна восьма жінка стикається з раком грудей — це сумна, але, на жаль, незаперечна статистика. Після сорока років важливо регулярно робити мамограму — втім, з якою саме регулярністю проводити дослідження, вам підкаже лікар, у даному випадку важливо оцінити ваші індивідуальні ризики, щоб не проводити обстеження невиправдано часто. І, звичайно ж, звертайте пильну увагу на будь-які симптоми, які можуть попереджати про розвиток хвороби.

Турбота про серце

Ще один фактор ризику, який слід брати до уваги жінкам після 40 років — ризик хвороби серця. За статистикою, від серцевого нападу помирає кожна третя жінка. І ще одна сумна новина: саме у жінок Серцевий Напад діагностується гірше через специфічні симптоми, які часто ігноруються або помилково трактуються. Обов’язково робіть регулярно УЗД і кардіограму, спостерігайтеся у лікаря, стежте за тиском і рівнем цукру в крові.

Будьте уважні до вашої шкіри

Ні, мова йде не про косметології і не про боротьбу зі старінням: після сорока років важливо регулярно обстежувати свої родимки і родимі плями у дерматолога. І, зрозуміло, важливо захищати шкіру від сонця — не тільки влітку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: