Завантаження ...
banner
banner

Замінюємо майонез у новорічних салатах: декілька способів

Замінюємо майонез у новорічних салатах: декілька способів фото

Будь-який салат потребує заправки. Багато господинь звикли традиційно використовувати покупний майонез. Але така добавка вважається шкідливою. Тому медики рекомендують відмовитись від неї або готувати майонез самостійно, - пише pixelinform.

Але якщо хочеться, щоб страви були менш шкідливими, а смак розкрився яскравіше, то для традиційних салатів варто використовувати більш оригінальні заправки. Процес приготування не займає багато часу. Розглянемо три простих рецепти відмінних заправок, які замінюють магазинний майонез.


СМЕТАННО-СОЄВИЙ СОУС

Приготувати його можна лише за п’ять хвилин. Найкраще він підійде для м’ясних салатів.

На 250 г сметани слід взяти зубчик часнику, який слід заздалегідь пропустити через прес. Крім того, потрібно додати дві ложки соєвого соусу, чайну ложку цукру, а також пучок подрібненого кропу.

Не буде зайвим ввести в заготівлю, що вийшла, всього 1-2 краплі бальзамічного оцту.

Соусу слід дати 20 хвилин настоятися. Після цього його можна подавати до столу.

ОГІРКОВА ЗАПРАВКА

Ця добавка чудово підійде до звичного та традиційного олів’є.

Для цього в блендері треба змішати трохи зелені, твердого сирого сиру і шматочки огірка. Крім цього, в масу слід додати ложку гірчиці та пару ложок сметани.

Свіжий огірок можна поміняти на солоний.

СМЕТАННИЙ СОУС ІЗ ХРІНОМ

Якщо хочеться отримати гострішу заправку для страв, то на 200 г сметани потрібно взяти 2 столові ложки хрону, трохи сушеного часникового порошку. Усі компоненти потрібно перемішати та залишити на 20 хвилин у холодильнику.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: