Завантаження ...
banner
banner

Найпопулярніші породи собак в Україні: які вони

Найпопулярніші породи собак в Україні: які вони фото
"Кінологічна Спілка України" назвала найпопулярніші породи собак в Україні. Хто ж потрапив на вершину рейтингу, - розповідає comments.ua.

За інформацією FCI (Міжнародної кінологічної федерації) найпопулярнішими породами собак у світі у 2022 році були: такса, золотий ретривер та лабрадор. Портал "Коментарі" звернувся до Всеукраїнської громадської організації "Кінологічна Спілка України", щоб дізнатись найпопулярніші породи собак в Україні. 


Фото: Шпиц "Помаранець"

Згідно з інформацією від "Кінологічної Спілки України", найпопулярнішою породою собак в Україні станом на початок 2023 року є Німецький шпіц/померанець. За статистикою приплодів Німецький шпіц/померанець значно випереджає інші породи собак в Україні.

Топ-10 пород собак за кількістю приплоду та цуценятами.
  • Німецький шпіц /померанець – 1317 приплодів (3759 цуценят);
  • Чихуахуа гладкошерстий/довгошерстий — 642 (2082);
  • Вельш коргi пемброк 310 (1542);
  • Йоркширський тер’єр — 273 (846);
  • Німецька вівчарка – 253 (1285);
  • Французький бульдог – 201 (948);
  • Мальтійська болонка – 189 (642);
  • Бівер йорк тер'єр – 183 (669);
  • Пудель той – 154 (584);
  • Лабрадор Ретривер – 150 (914).
Також "Кінологічна Спілка України" вказала найпопулярніші породи імпортованих собак. Першу сходинку розділили Пудель той та Німецький шпіц/померанець з показником у 82 собаки. На третьому місці виявилась Чихуахуа – 58 собак було імпортовано до України. До п’ятірки також потрапили Вельш коргі пемброк та Кавер кінг чарльз спаніель.

Серед експортованих собак з України, знову, на першому місці виявився Німецький шпіц/померанець. Німецький шпіц /померанець — 666; Французький бульдог — 509; Чихуахуа (довгошерстий та короткошерстий) — 311; Золотистий ретривер — 246; Лабрадор ретривер — 215.


"Найбільшу популярність набирають породи невеликих розмірів, а саме: Німецький шпіц/померанець, Французький бульдог, Чихуахуа, Вельш коргi пемброк, Йоркширський тер'єр", — повідомив президент Всеукраїнської громадської організації "Кінологічна Спілка України" Георгій Оніщенко.

Нагадаймо, що найпопулярнішими у світі породами собак у 2022 році стали: Такса, Золотий ретривер, Лабрадор, Французький бульдог та Чихуахуа. Раніше портал "Коментарі" повідомляв про дослід вчених, який виявив найрозумнішу породу собак в світі. Також "Коментарі" писали про те, що вчені з'ясували, які собаки більш агресивні, великі чи малі.

Джерело: comments.ua
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: