Завантаження ...
banner
banner

Речі, які категорично не можна змивати в раковину

Речі, які категорично не можна змивати в раковину фото

Схоже, справжніми знавцями людської натури можна назвати психологів, а сантехніків. Вони знають про людей більше, ніж будь-хто інший, тому що знають про виворот їхнього життя. Виявляється, із забитих труб сантехніки виловлюють таке, що розкажи комусь — не повірять. Померлі золоті рибки та підгузки - лише верхівка айсберга, але ми не будемо сьогодні цькувати байки в жанрі міських легенд, а розповімо, що не можна викидати у каналізацію, якщо, звісно, ​​боротьба із засміченнями — не ваше таємне хобі, - пише storinka.


БОРОШНО

Зараз ми можемо без проблем піти та купити будь-який клей. А раніше наші батьки варили клейстер. Вгадайте, з чого. Бінґо! Вода та борошно – ось вам і прекрасний клей. Який «вариться» у трубах, коли ви безтурботно змиваєте у раковину залишки борошна після вимішування тіста. 

Цей клейстер чудово забиває труби. Що найпідступніше — не одразу. Він поступово робить труби все вже й уже, а потім уже їх доводиться прочищати вручну.

ЖИР ТА ЗАЛИШКИ ОЛІЇ

Тваринний жир легко тане і змивається в раковину, коли ми миємо посуд. Але як тільки він «допливає» до холодної ділянки труби, як відразу застигає і осідає на найближчій поверхні. 

Фахівці кажуть, що у трубах наростають справжні жирові острови, які також доводиться видаляти вручну. Так що краще промокнути поверхню паперовим рушником і відправити його на смітник.

МОЛОКО

Ні, молоко нічого не заб'є та не зламає. Але воно колосально шкодить довкіллю, опиняючись у воді. Справа в тому, що молоко, розкладаючись, поглинає кисень з води, тим самим позбавляючи можливості дихати мікроорганізми, які в цій воді живуть. У результаті ми отримуємо невелику рукотворну екологічну катастрофу. 

А якщо виливанням молока в каналізацію грішать і наші сусіди також, то масштаби катастрофи розростаються. В Англії, до речі, за такі жарти штрафують.

КАВОВА ГУЩА

Здається, що мелена кава здатна працювати як абразив, прочищаючи труби. Та й запах буде все свіжішим. Але немає. Шари кавової гущі осідають на трубах, нашаровуються один на одного, склеюються разом, і поступово перетворюються на головний біль. Вашу, зрозуміло. 

Так що тут два шляхи: або викидати відпрацьовану каву у сміття, або виливати в горщики квітки, якщо квітів у вас багато. Кава - це чудове добриво для рослин. Як і заварка, яку теж, до речі, не можна викидати у каналізацію. 

ПРЕПАРАТИ

У кіно ми часто бачимо, як погані (або хороші) хлопці змивають кілограми різних речовин у каналізацію. І за це їх треба, якщо чесно, бити. Вся справа знову ж таки в екології. 

Те, що ми виливаємо в раковину або унітаз, зрештою потрапляє в землю і воду, яку ми, знову ж таки, п'ємо. Можна сказати, що це просто крапля у морі порівняно із загальною екологічною катастрофою. Але навіщо її примножувати?

До речі, лейкопластир, який часто вирушає в унітаз, теж може стати катастрофою. Але вже локальної, у вас вдома: нехай він погано приклеюється до шкіри, але труби закупорює добре.

ВАТНІ ДИСКИ, ЗУБНІ НИТКИ ТА ПАПЕРОВІ РУШНИКИ

Ватні диски не розчиняються у воді, а тупо забивають слив. Паперові рушники розчиняються, але досить повільно. Так що, кинувши пару-трійку штук в унітаз, ви ризикуєте залишитися віч-на-віч з непривітно булькаючим монстром. 

І навіть флос демонструє жахливу підступність. Він не прослизає невимушено трубами, ні. Він поводиться так само, як волосся: обмотується навколо всього, чого тільки може, збивається в ковтуни, і вуаля! - Засор.

ОГРИЗКИ ТА ЗЕРНЯТКА

Кукурудзяні зернятка, вишневі кісточки, супермодні нині насіння чиа - всі ці штуки вміють чудово набухати у воді. Завдяки цій своїй властивості вони перетворюються на справжній кошмар для труб та сантехніків. Огризки яблук та кістки теж чудово забивають стоки. Тому краще вже донести до сміття всі ці сумнівні речі.

ФАРБА

По-перше, це неекологічно. Токсичним відходам не місце у водній системі. По-друге, фарба дуже в'язка субстанція. Вона поводиться майже так само, як і жир, збиваючись грудками та блокуючи труби.

До грудок фарби потім прилипають інші відходи, самі по собі невинні, і ми знову одержуємо катастрофу.

РИС, МАКАРОНИ ТА КАРТОПЛЯ

Куди вирушають зазвичай прокислий суп чи зіпсована каша? Вірно, в унітаз. І це неправильно. У всіх цих продуктах міститься крохмаль, який має унікальну здатність набухати майже до нескінченності. 

Потрапляючи в каналізацію, рис, картопля і макарони перетворюються на липку кулю, яка набухає, збирає інші недоїдки та огризки і надійно закупорює трубу.

ВОЛОГІ СЕРВЕТКИ, ПРЕЗЕРВАТИВИ ТА ТАМПОНИ

У громадських туалетах недаремно висять заклики не викидати предмети жіночої гігієни в унітаз. Адже деякі примудряються навіть дитячі підгузки там топити. Тампони та прокладки у воді не розчиняються, інакше вони не змогли б виконувати своє пряме завдання. Презервативи – тут і коментувати нема чого.

І навіть вологі серветки, які називаються одноразовими, небезпечні для труб: вони занадто товсті, щоб розчинитися. Все одно що змивати в унітаз носові хустки.

ДО РЕЧІ

А ще не варто зливати у раковину воду з-під макаронів. Але не тому, що це шкодить трубам, а тому, що крохмальній воді можна знайти інше застосування, набагато корисніше. На основі води з-під макаронів роблять соуси, маски для волосся, добрива для квітів і навіть рідина для миття посуду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: