Завантаження ...
banner
banner

Продукти, які спалюють жир краще ніж будь-яка дієта

Продукти, які спалюють жир краще ніж будь-яка дієта фото

Щоб худнути, не треба голодувати – досить просто вибирати правильні продукти, - пише uapress.kyiv.ua.

Не сидіти на дієтах, повноцінно харчуватися і при цьому худнути — не фантастика, а єдино можливий здоровий спосіб не тільки втратити зайві кілограми, але і зберегти досягнуту стрункість. А для того, щоб вага йшла ще швидше, варто додати в щоденний раціон продукти, які змушують наш організм активніше спалювати жир.

ЧАСНИК І ЦИБУЛЯ

До складу цих ароматних овочів входить аліцин, який не тільки надає їм специфічний різкий смак і запах, але і забезпечує прискорене перетворення запасеного жиру в енергію. Так що додавайте свіжу цибулю і часник в свої страви — це корисно не тільки для здоров’я, але і для фігури.

ЧЕРВОНІ АПЕЛЬСИНИ

Вітамін С, якого багато в цитрусових і особливо в червоних апельсинах, допомагає швидко знизити рівень гормону стресу кортизолу. Чим це допомагає схуднути? Справа в тому, що кортизол стимулює організм запасати жир, причому найчастіше — в області талії (не дарма є навіть спеціальний термін — «кортизоловоий живіт»). І чим менше рівень кортизолу, тим простіше організму розлучатися з жиром.

МОРСЬКІ ВОДОРОСТІ

У них мало калорій і багато йоду — мінералів, який необхідний для повноцінної роботи щитовидної залози. Адже саме порушення функції щитовидки – одна з найпоширеніших причин надмірної ваги, з якою важко впоратися. Але важливо пам’ятати, що при деяких захворюваннях щитовидної залози продукти з високим вмістом йоду можуть бути небезпечні для здоров’я.

ГОСТРИЙ ПЕРЕЦЬ

Капсаїцин – з’єднання, яке міститься в гострому перці-здатне стимулювати метаболізм. Більш того, люди, які їдять гостру їжу, насичуються швидше — і в підсумку з’їдають менше, ніж ті, хто надає перевагу прісним стравам.

КАВА І ЧОРНИЙ ЧАЙ

Кофеїн також здатний підвищити швидкість обміну речовин-і ми будемо спалювати більше калорій навіть в стані спокою. Але важливо не перевищувати рекомендовану дозу, так як у великих дозах він здатний пригнічувати вироблення серотоніну.

КУРКУМА

Один з активних інгредієнтів цієї яскраво-жовтої прянощі, куркумін, допомагає боротися з жаром шляхом придушення розвитку кровоносних судин. Більш того, куркума дуже корисна для волосся і шкіри і навіть допомагає боротися з мігренями.

ВОДА

Якщо ви всерйоз вирішили зайнятися своїм здоров’ям і фігурою, без води не обійтися. По-перше, її недолік може привести до утворення набряків, по‑друге, вона втамовує спрагу і не піднімає рівень цукру в крові — на відміну від соків або інших напоїв. Нарешті, якщо випивати склянку води щоразу, коли захочеться їсти, в результаті буде з’їдено менше: і тому, що частина шлунка буде зайнята водою, і тому, що ми часто приймаємо спрагу за відчуття голоду.

ОЛИВКОВА ОЛІЯ

Мононенасичені жири – обов’язковий компонент будь-якого здорового раціону. Жир необхідний нашому організму і якщо ми не отримаємо його зі здорових продуктів, тіло змусить нас «добувати» його з шкідливого фастфуду і смаженої їжі, наповненої небезпечними транс-жирами. Оливкова олія – чемпіон за вмістом корисних жирів, які не тільки зберігають нашу фігуру, але і піклуються про здоров’я серця і судин.

Як повідомляв MYNIZHYN, здорове тіло та струнка фігура залежать не тільки від спорту, а й від повсякденних звичок. Деякі можуть шкодити здоров'ю. Пропонуємо дізнатися, які ранкові звички допоможуть схуднути та яких помилок слід не допускати.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: