Над Землею зійде Квіткова повня: що про це відомо

23 травня відбудеться цікава астрономічна подія. На небі вкотре можна буде побачити Квітковий повний Місяць.

23 травня відбудеться цікава астрономічна подія. На небі вкотре можна буде побачити Квітковий повний Місяць.

Це явище також відоме, як Квіткова повня. Детальніше про нього читайте в матеріалі OBOZ.UA.

Походження назви

Назви повних Місяців походять зі Сполучених Штатів Америки. Вважається, що їх вигадували місцеві фермери, чиї традиції змішалися разом з повір’ями корінного населення та тими, що були привезені з різних місць Європи.

В травні по всій Північній Америці з’являється велика кількість квітів, тому деякі індіанські племена дали травневій повні назву "Квіткова". Водночас хтось з корінного американського населення називав її "Місяцем, що розпускається", "Місяцем, що розпускається листя" або навіть "Місяцем посіву".

А європейці часто називають повний Місяць в травні "Материнським", "Заячим" або "Яскравим". Також в старовинній Англії можна було зустріти варіант "Молочний Місяць".

Коли можна побачити Квіткову повню

У 2024 році максимальна Місячна фаза настане 23 травня, о 9:53 за східним часом та о 16:53 за київським часом.

В цей момент Сонце все ще перебуватиме над горизонтом, а Місяць за ним, тому його можна буде побачити приблизно о 21:19 на південному сході. Супутник Землі буде розташований в сузір’ї Скорпіона поруч із його найяскравішою зіркою – Антаресом.

Це вже п’ята повня в році. Її особливість буде те, що Місяць не буде підійматися надто високо над обрієм та о 5 ранку 24 травня вже сховається. Але за даними NASA, супутник матиме вигляд повного приблизно з вівторка до раннього вечора п’ятниці, тому ви можете насолодитися ним трохи раніше або пізніше.

Вас може зацікавити: Домашні рослини, які таємно лікують від хвороб

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: