Завантаження ...
banner

Домашні рослини, які таємно лікують від хвороб

Домашні рослини, які таємно лікують від хвороб фото

Деякі домашні рослини стають справжніми лікарями і щодня непомітно позбавляють нас від недуг. А деякі навіть збільшують тривалість життя.

Пише Затишок

Для гіпертоніків: дерево імператорів муррайя

Лідером у цьому відношенні є тропічна рослина муррайя. На Сході вірили, що той, хто володіє муррайєю, житиме вічно. В Японії цим деревом міг володіти лише імператор. Якщо його підданий, нехай навіть і найвисокопоставленіший, наважувався заводити вдома муррайю, його страчували. Відомо, що про цілющі властивості муррайї був добре обізнаний Олександр Македонський.

Вдома тримають бонсаї муррайї волотистої або муррайю у вигляді чагарника. Вважається, що аромат її квіток гармонізує організм людини і знімає головний біль.

За гарного догляду муррайя цвіте все літо і дає плоди, які тонізують організм людини й істотно знижують тиск.

Відвар із листя муррайї використовують для полоскання горла, кашку – для лікування захворювань ясен і слизової рота, а також для загоєння ран. Речовини, які муррайя виділяє в повітря вашої квартири, дадуть змогу вашому імунітету ефективніше боротися з хворобами, а вам – долати ранкову нудьгу.

Для гіпотоніка: герань

Любителі герані знають: якщо заставити нею всю квартиру, то підвищення тиску та головний біль вам забезпечені. Так діють на людину ефірні олії, які виділяють листя герані та її квітки. Тому досвідчені ботаніки радять обмежуватися одним-двома горщиками герані.

Герань допомагає швидко вставати вранці, тонізує вас і незначно піднімає тиск – для гіпотоніків герань корисна. Вчені вважають, що на людину однаково впливає як звичайна герань, так і герань запашна. Якій саме рослині віддати перевагу – справа смаку.

Герань корисно мати вдома тим, хто часто страждає від ГРВІ, ГРЗ і нежиті. Вдихання її аромату допомагає астматикам і навіть тим, у кого хворі нирки.

У разі риносинуситів: мирт

Мирт є справжнім рекордсменом із виділення в повітря ефірних олій. Його аромат нагадує хвойний. Його легко можна відчути, якщо розтерти в долонях кілька листочків мирта. Ефірні олії мирта, його флавоноїди та сапоніни знищують хвороботворні мікроорганізми.

Вдихання миртового аромату здатне знезаразити верхні дихальні шляхи людини, в оселі якої стоїть деревце. По суті, господар мирта щодня влаштовує собі ненав’язливі інгаляції.

Якщо ж ви відчуваєте, що підхопили ГРВІ, можна зірвати листочки мирта і просто їх пожувати – це ефективніше за пігулки від ангіни і безпечніше. Крім того, мирт заспокоює і благотворно впливає на шкіру людини, знімаючи запалення.

Для ослаблених: кипарисовики

Ще одне сімейство рослин, які завжди лікують господарів, – це хвойні. Наприклад, кипариси або кипарисовики. Останні, так само як і мирт, виділяють у повітря речовини, які непомітно проникають в організм людини і благотворно впливають на нього. Виходить своєрідний симбіоз. Ми доглядаємо за рослинами, а рослини продовжують нам життя.

Серед позитивних моментів – загальне оздоровлення, підвищення тонусу, знезараження і легкий здоровий сон. На жаль, кипарисовики дуже складно утримувати в домашніх умовах, тому вони так і не набули великого поширення.

У разі інфекцій верхніх дихальних шляхів: лимонне дерево й апельсин

У давнину люди вважали, що лимонне дерево може врятувати під час епідемій. Вони були недалекі від істини. Лимонне дерево, так само як і апельсинове, виділяє ефірні речовини, які знезаражують дихальні шляхи людини і благотворно впливають на слизові оболонки.

Королі в разі подагри намагалися оточити себе квітучими апельсиновими деревами: вважали, що аромат квітів проникає глибоко під шкіру людини і лікує суглоби і навіть нирки. Про подагру ми нічого сказати не можемо, а ось аромат апельсинових квітів дійсно дуже корисно вдихати тим, у кого розвивається ускладнення після ГРВІ. Речовини, що виділяються квітками і листям апельсина, знищують бактерії і збільшують здатність людини чинити опір інфекціям.

Після ковіду: диффенбахія

Велике листя диффенбахії виділяє багато чистого кисню і може стати справжнім порятунком у разі легеневої недостатності. Крім того, рослина здатна сильно зволожувати повітря, і це зволоження оздоровлювальне, чисте.

Щоб перевірити ефект, можна в сонячний день накрити диффенбахію поліетиленовим пакетом, і вже за годину ви побачите, що пакет зсередини весь покритий крапельками вологи. Тому диффенбахію слід завести всім, хто перехворів на ковід.

Але диффенбахія не єдиний лікар у разі постковіду. Крім неї збагатити повітря квартири киснем здатний ще один “фахівець” – спатифілум. Це справжній “концентратор” кисню і порятунок для людей з низьким рівнем його в крові.

Раніше ми писали: Як розмножувати кімнатні рослини: поради

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: