Як позбутися тяги до солодкого: поради для здорового харчування

Багато хто знайомий з відчуттям, коли дуже хочеться солодкого, і здається, що без цього просто не обійтися. Таке бажання може виникати через нестачу вуглеводів або певні харчові звички організму. Однак не обов'язково бігти за шоколадкою, адже нашому організму не важливо, отримаємо ми потрібні речовини з тістечка чи з овочевого салату. У цьому матеріалі ми розповімо, як задовольнити потребу у вуглеводах, не шкодячи фігурі.

Багато хто знайомий з відчуттям, коли дуже хочеться солодкого, і здається, що без цього просто не обійтися. Таке бажання може виникати через нестачу вуглеводів або певні харчові звички організму. Однак не обов'язково бігти за шоколадкою, адже нашому організму не важливо, отримаємо ми потрібні речовини з тістечка чи з овочевого салату. У цьому матеріалі ми розповімо, як задовольнити потребу у вуглеводах, не шкодячи фігурі, пише lady.kyiv.ua.

Чому тягне на солодке?

Основна причина – дефіцит вуглеводів, які є одним із ключових джерел енергії для нашого організму. Вуглеводи діляться на два види: прості або швидкі (моносахариди) і складні або повільні (полісахариди). Швидкі вуглеводи, наприклад, білий цукор та солодощі, швидко підвищують рівень глюкози в крові, але й так само швидко викликають його спад, що призводить до нового голоду і ще більшої тяги до солодкого. Натомість повільні вуглеводи з овочів і цільнозернових круп допомагають уникнути різких коливань рівня глюкози та підтримують стабільний рівень енергії.

Як боротися з тягою до солодкого?

Обирайте повільні вуглеводи. Овочі та цільнозернові продукти – чудове джерело вуглеводів, яке дозволяє задовольнити потребу організму в енергії без ризику набрати зайву вагу.

Поповнюйте дефіцит хрому. Недостатність цього мікроелемента також може призводити до неконтрольованого бажання солодощів. Джерела хрому – гриби, бобові, картопля, морепродукти, яйця, цвітна капуста та броколі.

Боріться зі стресом правильним харчуванням. Стрес часто змушує нас тягнутися до солодкого, адже цукор сприяє виробленню гормону щастя – серотоніну. Однак, серотонін можна отримати не лише через солодощі, але й через білкову їжу, зернові продукти та картоплю. Чудовою альтернативою може бути напій із какао – натуральний какао-порошок із рослинним молоком без додавання цукру допоможе задовольнити бажання солодкого без шкоди для фігури.

Як повідомляв MYNIZHYN, якщо ви поставили собі за мету цього року не хворіти, тоді перше правило: найкраще отримувати поживні речовини з цільних продуктів, а не з добавок.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: