Завантаження ...
banner
banner

На скільки Ніжин забезпечений сироваткою проти зміїної отрути

Гадюки упродовж кількох років активно показуються на Чернігівщині

Гадюки, протиотрута

Гадюки упродовж кількох років активно показуються на Чернігівщині. Вони кусали жителів у Корюківському, Борзнянському, Ріпкинському, Чернігівському районах та відомі випадки укусів і в Ніжинському районі.
 
І це вже не плутання з вужами, яких часто можна бачити у наших краях, а саме активізація гадюк.
 
Літо. Спека. Найсприятливіший час для виведення зміїного потомства. Самці в червні-липні, по закінченні спарювання, особливо агресивні. Цього року популяція отруйних плазунів, як затверджують фахівці, помітно збільшилася.
 
Густі зарості, занедбані будинки, польова трава таять у собі небезпеку. Один необережний крок — і ви стаєте жертвою повзучих гадів. Іноді від укусів гадюк страждають діти.
 
На початку травня МОЗ затвердив розподіл 130 тисяч доз імуноглобулінів та антитоксинів, які Україна отримала від Посольства Індії.

Зокрема 35 000 доз протиправцевого імуноглобуліну, 79 899  доз правцевого антитоксину, 900 доз дифтерійного антитоксину, 14 450 доз антирабічного імуноглобуліну та 1 500 доз антитоксину проти зміїної отрути розподілили у регіони згідно потреб.

Оскільки мова йде про гуманітарний вантаж, то його доставку на місця мають здійснити регіони.
 
Як зазначив головний лікар НЦМЛ імені Миколи Галицького Олександр Костирко – Ніжин та Ніжинський район у повному обсязі забезпечений сироватками проти зміїної отрути.
 
Гадюки, протиотрута
 
«Я скільки працюю в цій лікарні, такої кількості сироватки не було. Можу сміло заявити, що ніжинщина повністю забезпечена лікарськими засобами проти зміїної отрути. Про те, в цьому році потреби використовувати її ще не було» – розповідає Олександр Михайлович.
 
За його словами, зокрема, в Ніжин надійшли антитоксин правцевий, антирабічний імуноглобулін (для лікування сказу), дифтерійний антитоксин та антитоксин проти зміїної отрути.
 
Наявних лікарських засобів достатньо, щоб забезпечити повну потребу в них лікувально-профілактичних закладів до кінця поточного року.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: