Завантаження ...
banner

Ніжинська письменниця отримуватиме стипендію Президента України

За результатами відбору кандидатів на здобуття стипендій Президента України 78 молодих письменників та митців

Тетяна Винник, стипендія, президент

За результатами відбору кандидатів на здобуття стипендій Президента України 78 молодих письменників та митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва отримали свою грошову винагороду. Серед щасливчиків – і ніжинська майстриня слова, громадська діячка Тетяна Винник.

Відповідно до Указу гаранта, виплата стипендій проводиться щомісяця протягом року. Призначається 250 стипендій на рік.

Результати засідання комісії з відбору кандидатів оприлюднив офіційний сайт Міністерства культури України.

Тетяна Винник – член Національної спілки письменників України, голова ГО "Центр новітніх ініціатив та комунікації", головний організатор та натхненник Міжнародного фестивалю інтеграції слова в сучасному арт-просторі "Литаври", куратор благодійних акцій, авторка дитячих книжок та поетичних збірок.

Із 2010-го року – головний редактор журналу для дітей "Крилаті". Перекладає з російської, англійської та болгарської мов.

Закінчила філологічний факультут НДУ імені Миколи Гоголя, паралельно здобула спеціальність "журналістика". У 2002-2005 рр. працювала тележурналістом на телерадіокомпанії "НТБ".

Нагороджена дипломами за волонтерську діяльність, має нагороду "Благодійник року — кращий волонтер" імені меценатів Тарновських-2014", присвяченому АТО. "Жінка року" у номінації "Краща жіноча ініціатива" (Ніжин, 2015). Виховує сина Богдана.

Загалом, комісія розглянула 80 заявок, серед яких у сфері музичного мистецтва – 42; молоді письменники – 11; у сфері естрадно-циркового мистецтва – 5; у сфері образотворчого мистецтва – 9; у сфері театрального мистецтва – 5; у сфері хореографічного мистецтва – 3; у сфері кіномистецтва – 5.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: