Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська поліція продовжує перевіряти перевізників

Незважаючи на те, що майже 30% кожного випуску новин присвячується жахливим випадкам ДТП на дорогах країни, водії та пішоходи продовжують нехтувати правилами дорожнього руху та здорового глузду, щоденно ризикуючи своїм життям та наражаючи на небезпеку інших

Поліція, перевізники, ДТП

Незважаючи на те, що майже 30% кожного випуску новин присвячується жахливим випадкам ДТП на дорогах країни, водії та пішоходи продовжують нехтувати правилами дорожнього руху та здорового глузду, щоденно ризикуючи своїм життям та наражаючи на небезпеку інших.

Особливо небезпечними є факти порушень допущені водіями пасажирського транспорту, адже помилка водія маршрутки може призвести до травмування та загибелі пасажирів.

Нещодавно 3 липня, близько 11 години на автодорозі М02 Кіпті-Глухів-Бачівськ неподалік повороту до санаторію «Пролісок» перекинувся мікроавтобус з пасажирами. В салоні було 11 пасажирів, замість дозволених 8. Дев’ятеро з них отримали травми різного ступеню тяжкості. Серед потерпілих четверо дітей. П’ятирічна дівчинка у стабільно тяжкому стані з множинними переломами кісток черепа. Причину ДТП наразі встановлює слідство, проте якими б не були висновки спеціалістів, маємо скалічені людські долі.

Зважаючи на підвищену аварійність на дорогах, керівництвом Національної поліції прийнято рішення про продовження профілактичного відпрацювання під умовною назвою «Перевізник» з 21 липня поточного року.

Ніжинським відділом поліції на постійній основі проводяться перевірки перевізників, які працюють на маршрутах у м. Ніжині та районі, а також тих, які здійснюють так звані «нерегулярні» перевезення. Результати таких перевірок далеко не втішні.

Лише протягом десяти днів відпрацювання зафіксовано 39 порушень з боку перевізників та водіїв:

19 водіїв перевозили понад максимальну кількість пасажирів (ч. 1 ст. 121-2 КУпАП) за що отримали штраф у розмірі 170 грн.;
1 – керував транспортним засобом, що має несправності (ч. 2 ст. 121 КУпАП). Тепер має сплатити 680 грн. 
10 водіїв порушили вимоги ПДР: не дотримувалися дорожніх знаків, правил проїзду пішохідних переходів та ін. (ч. 1 ст. 122 КУпАП) та на них накладено штраф у розмірі 255 грн.;
4 – не дотрималися правил обгону (ч. 2 ст. 122 КУпАП), ще однин водій не мав у салоні маршрутки вогнегасника (ст. 125 КУпАП).
Поліція закликає перевізників та водіїв маршрутних транспортних засобів більш відповідально ставитися до своєї роботи та не нехтувати ПДР, які однакові для всіх. Не поповнюйте сумну статистику ДТП та пам’ятайте про відповідальність за життя та здоров’я пасажирів.

Заступник начальника ніжинської поліції
Олександр Чепурний
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: