Завантаження ...
banner
banner

Медики Чернігівщини у зоні АТО: мобілізовані і добровольці

Скільки медиків з Чернігівщини у зоні АТО, хто вони, як склалася їхня доля у зоні бойових дій можна дізнатися у наступному матеріалі


Скільки медпрацівників з районних лікарень — лікарів, фельдшерів, допоміжного медперсоналу — мобілізовані або пішли добровольцями?

26-річний хірург Ніжинської центральної районної лікарні Радомир Жидков на війні, що ведеться на сході України, майже рік. Працював у поліклініці. Мобілізований військкоматом. Одружений, доньці Поліні три місяці. Зараз Радомир у відпустці.
 
— На Донеччині я на посаді анестезіолога, — розповідає лікар. — Працюю не в госпіталі, а безпосередньо у полі.
 
Сантехнік Сосницької центральної районної лікарні 41-річний Олександр Авраменко тяжко поранений під Дебальцевим Донецької області.
— Він лікується у Київському госпіталі, — говорить головний лікар Сосницької центральної районної лікарні Руслан Литвинець. — Особливо постраждали ноги. Думали перевозити у Чернігів, скинулися грошима на машину, проте транспортувати Олександра Миколайовича ще не можна.
 
На фронті також 47-річний Віталій Світличний із Сосницької районної лікарні, він за фахом лор.
— За ним зберігається робоче місце, нараховується заробітна плата, — наголосив головний лікар Сосницької районної лікарні Руслан Литвинець.
 
Майже рік на війні фельдшер Прилуцької центральної районної лікарні Андрій Волох.
— Спочатку був у Десні, потім відправили в АТО, — говорить головний лікар Прилуцької центральної районної лікарні Володимир Заєць.
 
Хірург Борзнянської лікарні 32-річний Микола Кучеренко мобілізований у лютому, зараз на навчанні у Житомирській області. Із Борзни мобілізований також фельдшер Швидкої допомоги 42-річний Юрій Цап.
 
Із Корюківської центральної районної лікарні на Сході 33-річний хірург Сергій Мілейко та 26-річний лікар-інфекціоніст Олексій Булітко.
 
З Чернігівської центральної районної лікарні мобілізовані два хірурги — 30-річний Ярослав Мондельчук та 28-річний Олексій Ячний. Вони зараз під Житомиром на навчанні.
 
Медсестра Щорської районної лікарні 22-річна Наталія Сліденко звільнилася і пішла у прикордонники.
 
З Бахмацької центральної районної лікарні ще влітку пішли добровольцями 58-річний онколог Анатолій Сороколат та 55-річний терапевт Олег Калиняк (працює в лікарні на півставки, також є сімейним лікарем — завідувачем Рубанківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини (структурний підрозділ Центру первинної медико-санітарної допомоги). На початку січня Олег Калиняк був під Волновахою.
 
З Бобровицької центральної районної лікарні пішов (повістку отримав в останню хвилю мобілізації, проходить комісію) 34-річний педіатр Віктор Морський.
 
Близько року, з березня, в зоні АТО добровольцем перебуває лікар-фізіотерапевт з Ічнянської районної лікарні 52-річний Андрій Кириченко. Мобілізований за повісткою з серпня стоматолог Ічнянської поліклініки 32-річний Богдан Марущак. Спочатку був у Гончарівському, перед Новим роком перевівся у в/ч в селищі Дружба.
 
З Березнянської лікарні (Менський район) мобілізована 45-річна Лариса Висоцька, терапевт — сімейний лікар. Із місяць у Житомирі на підготовці.
 
Також з Менського району у лютому цього року мобілізували завідуючого ФАПом села Волосківці — 27-річного Сергія Прокопенка.
 
З Ніжинської центральної районної лікарні у вересні мобілізували 52-річного лікаря-терапевта Олександра Яковенка, у квітні — 22-річного санітара Дмитра Киричка (зараз у полоні).
 
З Борзнянської районної лікарні в АТО двірник 36-річний Юрій Кононенко, він мобілізований у серпні.
 
Із Центру первинної медико-санітарної допомоги Чернігівської центральної районної лікарні мобілізовані водій Олишівської амбулаторії 38-річний Олександр Ганяйло, фельдшер Редьківської амбулаторії (живе у Рудці) 45-річний Ігор Крищенко та опалювач Ведильцівського ФАПу Олександр Рак.
 
— Олександр Ганяйло та Ігор Крищенко мобілізовані у березні минулого року, — відмічає головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Віктор Куниця. —Через рік вони мають бути вже демобілізовані, тож чекаємо їхнього повернення на роботу.
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: