Завантаження ...
banner
banner

За втручання прокурора збільшено надходження до місцевого бюджету

Ніжинською місцевою прокуратурою вивчено стан сплати орендної плати за землю суб’єктами господарювання з урахуванням оновленої нормативної грошової оцінки землі

Прокуратура, земля

Ніжинською місцевою прокуратурою вивчено стан сплати орендної плати за землю суб’єктами господарювання з урахуванням оновленої нормативної грошової оцінки землі.

Бездіяльність одного з суб’єктів господарювання  щодо підписання додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки призводить до недоотримання місцевим бюджетом значних коштів, що завдає істотної шкоди інтересам органу місцевого самоврядування.

На усунення виявлених порушень прокурор звернувся з позовом до суду про внесення змін до договору оренди землі.
Господарським судом Чернігівської області задоволено позов першого заступника керівника  Ніжинської місцевої прокуратури в інтересах органу місцевого самоврядування Козелецького району до суб’єкта господарювання про внесення змін до договору оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення щодо збільшення розміру орендної плати, з урахуванням рішення селищної ради про підвищення розміру нормативно-грошової оцінки землі на відповідній території.

За зміненим рішенням суду договором, для суб’єкта господарювання орендну плату за користування земельною ділянкою в сумі 1,4 тис. грн. на місяць збільшено до 38,4 тис. грн.

Робота із зазначеного питання триває.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: