Завантаження ...
banner
banner

Ніжинське комунальне підприємство "Школярик" під наглядом громадськості

Вчора представники громадськості прийняли участь у засіданні комісії міського управління освіти присвяченій діяльності комунального підприємства "Школярик".

Вчора представники громадськості (Ніжинська Народна Рада, Ніжинське Антикорупційне Бюро, "Самопоміч") прийняли участь в засіданні комісії міського управління освіти присвяченій діяльності комунального підприємства „Школярик”. Про це повідомляється на сторінці у Facebook  "Об'єднання Самопоміч" Ніжина

Підприємство "Школярик" створене для забезпечення ніжинських школярів гарячими обідами і є комунальною структурою нашого міста, що існує за рахунок бюджету та не приносить громаді прибутків. І з цим можна було б змиритися як би не одне але... Протягом останніх років „Школярик” неодноразово накликав нарікання з боку батьків та громадськості з приводу якості обідів та пропонованих місту послуг, непрозорості фінансової діяльності і т.п.

Комісія за участі представників громадськості спробувала розібратись з проблемами комунального підприємства. Під час розмови з керівництвом „Школярик було зазначено, що окрім забезпечення гарячих обідів для шоколярів міста КП займається випічкою та продажом дітям пиріжків, та забезпечує в школах роботу буфетів по продажу солодощів та напоїв.

При цьому КП використовує електроеенергію та воду, за які сплачує управління освіти. Отже за рахунок діяльності на території шкіл керівник підприємства займалася незаконною підприємницькою діяльністю та торгівлею. На запитання про фінансову звітність по цих видах діяльності КП представниця "Школярик" сказати нічого не змогла.

Тож про долю прибутків від такої діяльності будемо з’ясовувати додатково - зазначають громадські активісти

За результатами засідання прийнято рішення про проведення перевірки фінансової діяльності КП "Школярик" з залученням експертів та представників громадськості.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: