Завантаження ...
banner

У Ніжині виявили двох нелегалів

Починаючи з 27 липня поточного року, Ніжинська поліція приймає участь у всеукраїнських цільових профілактичних заходах під умовною назвою «Мігрант»

Мігранти, порушення

Починаючи з 27 липня поточного року, Ніжинська поліція приймає участь у всеукраїнських цільових профілактичних заходах під умовною назвою «Мігрант».

Метою вказаних заходів є 
нагляд та контроль за виконанням законодавства у міграційній сфері, запобігання та протидія нелегальній міграції, профілактика та виявлення злочинів та адміністративних правопорушень вчинених іноземцями та особами без громадянства.

Станом на сьогодні, 21 серпня, виявлено два факти порушення міграційного законодавства.

Так, 
52-річний громадянин РФ проживав на території міста Ніжина без відповідних документів. Ще однин порушник – 44-річний громадянин Китаю, який протягом двох місяців проживав у місті Ніжині з порушенням порядку пересування і зміни місця проживання.

Відносно обох іноземців 
Ніжинським МВ УДМС України в Чернігівській області, за поданням Ніжинської поліції, складено протоколи за ст. 203 КУпАП та накладено штрафи. Свій штраф отримала і ніжинка, яка надала порушнику міграційного законодавства житлову площу не вживши при цьому заходів до своєчасної реєстрації громадянина Китаю (ст. 205 КУпАП). За це мусить сплатити 340 грн.

Окрім цього, виявлено 54 факти порушення ПДР допущених іноземцями на території обслуговування Ніжинського відділу поліції. Найчастіше водіями не виконувалися вимоги дорожніх знаків, правила зупинки та стоянки, допускалися перевищення встановлених обмежень швидкості руху (ч. 1 ст. 122 КУпАП). Таких фактів задокументовано 22. У кожному випадку водій- порушник має сплатити 255 грн. штрафу. 

Також, 20 іноземців керували транспортними засобами, які мають несправності (ч. 1 ст. 121 КУпАП), за що піддані стягненню у вигляді штрафу у сумі 340 грн. Троє водіїв пересувалися на автомобілях не маючи страхового полісу (ч. 1 ст. 126 КУпАП) а інші п’ятеро порушили правила обгону (ч. 2 ст. 122 КУпАП), за що покарані штрафами у сумі 425 грн. кожен. Слід зазначити, що найчастіше ПДР порушували громадяни РФ та Молдови.

Проведення профілактичних заходів продовжуватиметься до кінця серпня поточного року.

Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: