Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині аферисти обікрали пенсіонерів

Про даний злочин, 27 серпня на оперативній нараді при міському голові, повідомила представник Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко

Аферисти, пенсіонери, гроші

Про даний злочин, 27 серпня на оперативній нараді при міському голові, повідомила представник Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко. 

22 серпня, близько 11.15 ранку, до квартири пенсіонерів прийшла молода жінка під приводом заміни лічильника. 


Не зважаючи на те, що жінка не пред'явила жодних документів, 73-річний чоловік пустив жінку в середину, водив по кімнатах, вони весь час про щось розмовляли. Так, жінка всю увагу пенсіонерів відволікала на себе.

В цей час, найімовірніше, її спільник чи спільниця вже шукали гроші. І знайшли у шафі з одягом. Викрадено всі заощадження пенсіонерів. 

Прикмет, у чому була вдягнена жінка і тому подібне, ошелешені господарі не запам’ятали. А на це і розраховують такі цинічні злочинці, обирають помешкання де живуть пенсіонери, вигадують будь-який привід аби потрапити всередину, а далі вже справа техніки. 

Доки, кілька хвилин, один із учасників афери відволікає пенсіонерів, інший шукає гроші і шукає по місцях, де найбільш часто їх зберігають. А саме у шафах, в ліжку, під килимком або під скатертиною на столі. 

Ніжинська поліція попереджає мешканців Ніжина, насамперед похилого віку, не впускайте до своїх помешкань підозрілих, говірливих «інспекторів» РЕСу, листоноші, соцпрацівників або церковників. Вимагайте від них пред’явлення документів. Навіть, якщо вони вас переконали і є підстави впустити їх, запросіть сусідів нехай вони будуть присутні під час вашої розмови. Так буде простіше контролювати дії цих осіб. 

І не зберігайте свої заощадження в одному місті, тим більше в місці про яке всі знають. Ховайте гроші по кілька купюр у різних частинах помешкання. Чим краще вони будуть заховані тим більше шансів, що вони там залишаться.

mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: